Seattle Short Term Furnished Housing

…dat is waar ik naar op zoek ben.

Een mens zou denken, in deze tijden van internet en zo, dat zo’n taak poepsimpel is. Want kijk, ondertussen begin ik Seattle al een beetje te kennen. Zo weet ik dat Public transit voor een gedeelte van downtown Seattle gratis is (Ride Free Zone), dat er een heleboel parken en musea zijn, en dat de Central Library werd ontworpen door Rem Koolhaas (de man wiens ontwerp voor het Forum in Gent werd gediskwalificeerd).

Genoeg trivia. Tessa zal zich bewegen tussen het University of Washington Medical Center (Google map) en het Fred Hutchinson Cancer Research Center (Google map), resp. in de Cascade neighborhood en aan de onderkant van het University District. Gezien we liever geen auto huren (duur!) zouden we in de buurt willen wonen, wat wil zeggen ofwel dus die Cascade neighborhood, ofwel in Capitol Hill. Op Google maps, is het ongeveer dit gebied.

Ettelijke google searches geprobeerd, e-mails verzonden, en locale mediatoestanden (worden) in de gaten gehouden (zoals craigslist en VRBO). Sommige dingen zijn waanzinnig duur: voor meer geld dan wat wij voor ons ganse huis maandelijks afbetalen, hebben we dan amper de oppervlakte van onze bureau waarin ik nu zit te tikken (aan het extreme uiteinde zelfs aan weekly rate!). Maar ik vind het wel. (Nog goed dat de dollar zo goedkoop staat.)

Tips zijn welkom.

11 gedachtes over “Seattle Short Term Furnished Housing”

  1. Wat ook wel eens wordt gedaan is een (tweedehands)auto kopen bij aankomst, en die weer verkopen bij vertrek. Uiteindelijk kom je dan goedkoper uit, maar de aankoopsom kan uiteraard een serieus knelpunt zijn 😉

    Nog een bezoektip : het nabij gelegen Olympic National Park, en daar in de buurt: Port Townsend

  2. Ingeval je toch – al is het maar voor een weekendje ertussenuit – nog eens aan ene huurauto zou denken, mag ik dan even de ex-werkgever http://www.holidaycars.be aanraden ? Normaal gezien vooral te boeken via reisagenten in België, maar je kan even goed zelf rechtstreeks via de site boeken. Pak goedkoper dan zelf naar Avis, Hertz of consoorten te wandelen. En uiteindelijk kan je bijna altijd zelf kiezen bij wie je het liefst de auto ophaalt. Jaja, iets mee ontwikkelen … dan onthou je de functies wel 🙂

  3. Ah Seattle, schitterende stad. Om maar van de omliggende streek te zwijgen. Ben er ooit geweest voor een congres en heb het toen in mijn hart gesloten. Trouwens -en dit in tegenstelling tot het cliché- het heeft daar toen de hele periode geen druppel geregend. Je kan er alles te voet doen maar daar heb je goede knieën voor nodig (is nogal steil tegen de heuvels gebouwd). Ik kan je in elk geval uitstapjes naar Mount Rainier en Mount Saint-Helens aanbevelen. Twee nationale parken met vulkanen, geltsjers en mooie trails. Familievriendelijke natuurpret op een paar uur rijden.

  4. Ik heb eens gepolst bij een blogster uit Seattle welke websites zij kent, maar ze kwam ook met Craigslist af, die je blijkbaar al kent dus.

    Sorry.

    Anders kan je haar zelf dingen vragen op northwestladybug.blogspot.com

Reageren niet meer mogelijk.