computerdinges

Vandaag is een dag voor computerdinges, vrees ik. Gisteren heb ik het nieuw Mac OS (Leopard) gekocht, en dat werd ondertussen geïnstalleerd op zowel Tessa’s computer als op de mijne. Voor een keer was het een technische aankoop die niet meteen door mijn behoeften genoodzaakt werd, maar –zoals reeds een hele tijd geleden vermeld– heeft Tessa Windows nodig voor een aantal specifiek medische toepassingen.

Eerst had ik via boot camp Windows XP geïnstalleerd, maar ondertussen heb ik (de beta van) VMWare Fusion gedownload, en daarin Windows XP geïnstalleerd, en Office 2007. (Allemaal legale toestanden, voeg ik er maar even aan toe, die via de universiteit –voor de gebruiker– gratis te verkrijgen zijn.) Geen enkel probleem ondervonden bij die installaties, zelfs de VPN connectie en de eID-software en bijbehorende kaartlezer werken zonder problemen.

Voeg daarbij de voordelen van pakweg de transparantie van Time Machine Backup en de andere nieuwe features van het OS, en we zijn weer vertrokken.

Alleen is de weergave op mijn monitor nu weer een veel donkerder geworden, waardoor mijn foto’s binnenkort voor u dus weer een pak lichter zullen lijken. Misschien moet ik toch maar eens aan callibratie denken.

Oh, heb ik al vermeld dat ik een absolute gloeiende hekel heb aan computers en installaties?

3 gedachtes over “computerdinges”

  1. VMWare Fusion werkt in mijn ogen stukken vlotter dan Parallels. Ik heb beide goed getest intussen. Vanwaar jouw keuze voor VMWare?

  2. @Frederik: VMWare gebruikt minder resources dan Parallels. Ik had het eerder al op mijn mac wat getest (maar ik heb het helemaal niet nodig), en Parallels vertraagde het boeltje toch wel heel erg. Gezien het voor gebruik op de laptop was, was de keuze redelijk snel gemaakt.

    Tessa werkt momenteel met een trial-beta-versie, en als die expired zal ze wel tijd genoeg gehad hebben om de software te testen.

    @Pietel: nog geen problemen gehad met lightroom (maar sinds de installatie nog maar twee keer gebruikt evenwel)

Reageren niet meer mogelijk.