time capsule

Hm. Opruimen brengt zo zijn verrassingen met zich mee. De twee Billy’s die ik gisteren heb gemonteerd, noopten mij tot een lichte herorganisatie van mijn documenten. Dat wil zeggen, ik hoop dat het snel papierophaling is, want ik denk dat ik een paar dozen oud papier heb om aan de voordeur te zetten. Sommige dingen gaan evenwel niet weg, zoals Knack nr. 39 van 27 september – 3 oktober 1995. Alwaar ik op pagina 123 lees:

KUIFJE IN CYBERSPACE
De Hergé-page: een uitstekend IDEA

De Gentse student Bruno Bollaert bouwde een schitterende web-site voor Kuifje. Het is zonder meer de mooiste web-pagina over de bekende stripheld. Er waren er al tientallen (waaronder een Finse en een hele mooie van Sony), maar die van Bollaert valt op door zijn eenvoud en vooruitstrevendheid. De Hergé-page is volkomen in HTML 3.

HyperText Markup Language (HTML) is de gecodeerde taal achter de web-pagina’s. De nieuwste standaard in evolutie is versie 3. Op zich niet erg moeilijk, de grootste computeranalfabeet kan web-pagina’s schrijven. Het alfabet telt echter ook maar 26 letters en de notenbalk slechts 8 noten. Toch kent elke generatie jammer genoeg weinig grote komponisten of schrijvers. De Hergé-page verhuisde al drie keer van adres. Een typisch fenomeen waardoor de meeste gebruikers bij een tweede bezoek verloren lopen. Het leven van de meeste web-sites is overigens kort. Het nieuwst adres is gehuisvest bij Netpoint. Een joint-venture van twee grafische bedrijven en IDEA. Bollaert en een vriend uit Gent zijn de mannen achter IDEA. Van studeren zal allicht niet veel meer in huis komen…

[door Lode Goukens]

Muhahaha. Twaalf jaar geleden, dames en heren, twaalf jaar. IDEA stond voor Internet Design and Authoring, en ge moogt drie keer raden wie die vriend uit Gent was (zonder te spieken).

5 gedachtes over “time capsule”

  1. Michel?
    Ik heb je vandaag trouwens gezien (denk ik). Ik kijk nu iedere keer naar de KA 145 als ik er passeer. Vandaag parkeerde er iemand voor je garagepoort, maar vermits die persoon de deur van het huis opende, ga ik er van uit dat jij dat was. Mooie fotowerk altijd trouwens

  2. @gudrun: ah nee: Sint-Barbara all the way. Behalve de kleuterklaskes en ’t eerste studiejaar, dat was op de Nieuwenbosch.

    @marc: gewonnen 🙂
    Tweemaal overigens, want dat was ik, inderdaad. De auto heeft een grondig nazicht gekregen voor de nakende automobielinspectiebeurt

  3. yes! 🙂 Ik dacht die mens er al bijna op te wijzen dat hij voor een garage stond. Net zoals ik de Nederlanders afgelopen zaterdag heb aangeraden elders te parkeren. Tot binnenkort nog eens.

Reacties zijn gesloten.