de slaapkamer

De slaapkamer verwordt meer en meer tot huiskamer, schreef een krant dit jaar ergens in haar lifestyle sectie. Bij ons is dat zeker waar, in die mate dat onze televisie zelfs in de slaapkamer staat, en een stuk hifi, en een boekenkast (of vier). De kamer ernaast is onze werkplaats. Vroeger was die alleen voor mij –Tessa heeft een bureau op het gelijkvloers– maar omdat we destijds geen zin hadden om netwerkkabels van het tweede naar het gelijkvloers te leggen/trekken, werd langzaam aan mijn imperium door een bevriende mogendheid ingepalmd.

Want, zo moet u weten, waar nu onze slaapkamer is, was vroeger ook een deel van mijn bureau. Onze slaapkamer was waar Henri zijn slaapkamer nu is (een verdiepje hoger), en waar onze bureau nu is, was vroeger een soortement vergaderruimte.

thuis

De slaapkamer. Op de voorgrond het bed, en met de klok mee vervolgens de boekenkasten Nederlandse literatuur, de muziekinstallatie en de tv, een stapel dvd’s, één van de stripverhaalkasten, de dvdkast, en dan zijn we rond. Dat bord is een overblijfsel van het EYP-congres in Gent (Drongen) in 1992.

Eigenlijk wou ik wat uitweiden over die hifitoestanden, zoals mij bijna een jaar geleden door Perre was gevraagd. Al die Bang & Olufsen toestellen zijn immers redelijk gemakkelijk met elkaar tot één systeem te verbinden. Het is geen Apple, maar het komt toch dichtbij. Vroeger hadden we enkel de tv, de muziekinstallatie en vier luidsprekers, maar ergens in januari vorig jaar heb ik zo’n link gekocht om ook de muziek van de computer (iTunes) door die luidsprekers afgespeeld te krijgen. Dat is een gemak, maar muziek via de cd (ipv de harddisk) klinkt toch een pak beter. (Al was dit nog steeds de beste opstelling –binnen het jaar moet dat opnieuw in orde gekomen zijn.)

Deze post? Ik wou gewoon de 5D eens testen met kunstlicht. Die vignettering ligt noch aan de lens, noch aan het toestel, maar is er omdat het flitslicht iets te ver naar achter (om een hoek) stond, en dus een schaduw op de grond heeft geworpen.

3 gedachtes over “de slaapkamer”

  1. Ik vind dat eigenlijk best nog wel een mooi zicht, B&O met simpele Billy boekenkasten. Het één compenseert het ander.

Reacties zijn gesloten.