vier kilo

Vier kilo moeten eraf. Ik doe dus mee aan de jaarlijkse psychose van tijdelijke post-feestelijke vermagerzucht. ’t Is van moeten –van mezelf dan wel, en niet om medische reden. Het is dat de grafiek een verkeerde trend aanwijst, die vorig jaar werd ingezet, en dit jaar werd bevestigd. Na de feesten vorig jaar zijn er twee kilo bijgekomen, die er het ganse jaar door niet meer af wouden.

Dit jaar zijn er opnieuw twee kilo bijgekomen, en dat strookt niet langer met mijn zelfbeeld [*]. Dus moeten ze er terug af, en terwijl we bezig zijn, die twee kilo van vorig jaar ook. Het ontbijt bestaat dus uit clementijnen, het middagmaal uit een verse sla, en het avondmaal zoveel mogelijk uit groenten.

Erm, wacht eens, dat was al grotendeels het geval. Allez, op dat clementijnenonbijt na, dat eigenlijk bestond uit drie koffiekoeken. En die (belegde) baguette die ik ’s middags vaak nog bij mijn verse sla nam. En de dikke lap vlees die ik ’s avonds op mijn bord neervleide. En de aperitief-olijven. De droge worst! De pralines die Tessa meebracht.

*kuch*

[*] Vanochtend in de krant las ik dat mannen die bij het ouder worden een lichte obesitas vertonen (dus boven de 25 van het gezonde BMI), langer leven dan hun soortgenoten met een goed BMI (Licht overgewicht is dik in orde bij mannen, DM 09/01/2007). Bij zwaardere obesitas (>27) of te magere mannen (<20) gaat het overigens weer (sterk) achteruit met de gezondheid. Zonder twijfel een studie gesponsord door een fastfood-keten. Niet dat ik pro-ana ben –naast bovenvermeld artikel stond er een over een Spaans verbod op ana-sites– maar ik dacht dat de BMI-gezonde gewichten al redelijk ruim lagen.

6 gedachtes over “vier kilo”

 1. die ana-blogs zijn verschrikkelijk grappig en zielig wegens waarschijnlijk wel rdelijk echt…

  maar ik vind dat jij al zo scherp staat…
  niet too bony worden h

 2. wat je daar voorstelt, dat is te weinig. Je lichaam gaat denken dat je in winterslaap bent en op een trager tempo gaan verbranden. Je zal je vier kilo wel kwijtgeraken, maar van zodra je weer gewoon eet denkt het lijf “wiehoew, het is weer gedaan met de hongerwinter” en slaat het reserves op in de vorm van vet. Hallo, jojo-effect.

  Trust me: ik heb het geprobeerd.

  eet eens een paar weken volgens volgend stramien en je zal die kilo’s definitief kwijt zijn:
  ’s morgens: een magere yoghurt, een paar boterhammen met confituur of kippewit, of luikse siroop
  ’s middags: groentensoep (niet stoven in boter, die groentjes), 2 boterhammen met salami, of ham, of kip, of…
  ’s avonds: veel groenten, 150 gr vis of mager vlees, zoveel aardappelen als ge wilt.
  tussendoor fruit.

  geen: alcohol, frisdrank, snoep, gehakt, kaas, mayonaise,..

  na een maand zijn uw kilo’s eraf. Wedden?

 3. ik geloof niet in dieeten
  stop met eten voor je echt volledig vol zit
  u maag geeft maar na 10 minuten een signaal van verzadiging
  prop jezelf niet vol, beweeg en leg de lat niet te hoog: dat is gezond voor lichaam en geest 😉

 4. ’s Morgens: gewoon boterhammen met konfituur
  ’s Middags: salade volop, groenten, vis
  ’s Avonds: vis
  Absoluut geen vlees en sausen. Op 2 maanden tijd 5 kilo afgevallen.

 5. Je zegt het zelf: het gaat je om het verlagen van je vetpercentage, niet zozeer het verminderen van je gewicht. Ik denk niet dat je dat kan door alleen maar te sleutelen aan je eetgewoonten.

  Kom eens langs (madame en de kleine mogen ook meekomen) en ik toon je mijn kopie van “Body for Life”. Met de juiste combinatie van wat cardio en een beetje met vrije gewichtjes werken, komt het in no time in orde.

Reacties zijn gesloten.