eruit ofte binnen

We zijn er uit. Alle onze financiële problemen zijn opgelost. Vandaag werden immers de jaarlijkse interesten op onze zichtrekening gestort: +0,27 EUR. Meteen kregen we ook de maandbijdrage te verwerken: -2,30 EUR voor het Fortis Easy Pack.

Pas op, bij de concurrentie is het niet onmiddellijk beter. Mijn zichtrekening bij KBC bracht mij tot dusver erm… niks op (creditrente van 0,25% vanaf 1 500 euro –op een zichtrekening, juist, ja), al heb ik wel meteen een jaarafrekening gekregen voor de diensten in 2007 ten belope van 22 EUR + 3,22 EUR rekeningverzekering. Goed voor ongeveer 2,10 EUR per maand, net iets goedkoper dus dan Fortis. En ik ben daar al 35 jaar klant.

Interessant(er) lijkt mij de spaarrekening bij Ethias Bank. Jaarlijkse kost: 10 EUR (voor de bankkaart); al de rest is gratis, er is een basisrente van 2,40% (vs 1,50% bij KBC en Fortis), en er hoort een gratis zichtrekening bij. Zonder (credit)rente evenwel, zelfs niet de 0,25% vanaf 1.500 EUR van de KBC, maar evenzeer zonder beheerskosten. Ze rekenen wel 0,80 (+ BTW) aan vanaf de 25ste geldafhaling aan een automaat (electronische betalingen blijven gratis). Of kan het nog beter?

15 gedachtes over “eruit ofte binnen”

 1. Het kan nog veel beter! Argenta (I know, niet meteen de meest fancy bank) heeft een gratis zichtrekening, gratis spaarrekening, gratis online banking, gratis bankkaart, gratis proton en gratis VISA! Een VISA heb ik nog nergens anders gratis geweten.

  Andere oplossing is Keytrade Bank (deel van Cr

 2. VDK Spaarbank geeft onder bepaalde voorwaarden ook een mooie intrest en rekent quasi geen kosten aan (enkel bankkaart en visa). Argenta: hebben die geen banden met het VB of is dat een indianenverhaal?

 3. Ik was ook naar “de juiste bank” op zoek voor een nieuwe (gezamenlijke) rekening voor mij en de madam. Argenta had ik al als tip gekregen, ik zal er zeker eens langslopen.

  (Grootbanken kosten veel te veel geld, die hebben veel personeel, veel kantoren, en wie gaat er nu nog langs in het bankkantoor tenzij het _echt_ nodig is? Niemand, netbanking!)

 4. Onze gemeenschappelijke rekening is een Argenta rekening, zoals Perre al aanhaalde volledig gratis, bijna alles is via internet te regelen en om over een VISA kaart te beschikken moet je enkel 2500 Euro op alle rekeningen samen hebben staan.

  Enkel spijtig dat de beveiliging van de webbanking nogal verouderd overkomt, overschrijvingen soms wat traag *lijken* te worden uitgevoerd, en (voor mij een grote handicap) buitenlandse overschrijvingen zijn niet mogelijk.

 5. Waarom drie banken, waarom drie keer onkosten betalen?
  Ik heb een hele tijd geleden mijn fortisrekening afgesloten en bij mijn kbc-rekening gevoegd.
  In april wordt ik 25 en ga ik eens bekijken naar welke bank ik ga met mijn centjes.

 6. Wat Goya zegt klopt wel, je moet 2500 euro storten om een VISA aanvraag te doen, maar je mag die erna weer afhalen zonder enig probleem. Ze moeten gewoon kunnen doorsturen naar VISA dat je 2500 euro hebt. Dit is een VISA vereiste, niets te maken met Argenta.

  Banden met VB, hallo!?

  Niet alleen de webbanking komt een beetje verouderd over (werkt prima hoor, alleen de lay-out mag wat opgefrist worden), ook hun kantoorennet is niet erg fancy. Alles is basic, maar daardoor besparen ze wel geld. Geld dat naar de interesten kan gaan in plaats van prestigieuze kantoren.

  Bovendien moet ik ook nog opmerken dat ik nog nooit zo’n vriendelijke bediening heb geweten als bij Argenta! En neen, ik heb geen banden met hen.

  Sommige mensen moeten wel bij een of andere bank blijven omdat ze daar een lening hebben lopen. Dan nog blijft het beter om daar enkel het stricte minimum aan te houden en zoveel mogelijk naar betere alternatieven te kijken.

  Een derde alternatief is citybank. Zij bieden momenteel (6 maanden

 7. @Hans: 3 banken kan historisch gegroeid zijn, van jongsaf aan bij ASLK, daar oa. volmachten op rekeningen van ouders, dan gaan samenwonen met de vriendin die klant is bij Dexia. Waardoor je samen bij Dexia een zeer voordelig woonkrediet hebt, en dan nogeens een gemeenschappelijke rekening, bij een gratis bank.

  @Perre: geen klachten over de webbanking, enkel vind ik de toegang niet echt stevig beveiligd overkomen (enkel een paswoord en een statische cijferreeks).

 8. Momenteel is’t bij mij ook nog gratis, maar vanaf de eerste dag dat ik moet betalen, stap ik over naar Argenta. De voordelen zijn al opgesomd hierboven.

  Ik heb nu nog een zicht- en spaarrekening (met bankkaart en Visa) bij KBC, vnl omwille van het toenmalige studentenkantoor dat ferm dichtbij was en op mijn reisweg lag. Het merendeel van mijn geld staat wel op een spaarrekening bij Rabobank.be (3.3% rente) en de meeste overschrijvingen doe ik ook vanop de Rabobank zichtrekening, waar ook mijn ontvangsten op gebeuren. KBC gebruik ik enkel voor de bankkaart en de Visa, daar staat dan ook enkel maar een korte termijn reserve op.

 9. Terechte opmerking over die kosten.
  (Yep, ook mijn afrekening van KBC gekregen met die hoge kosten + een 20 euro voor een VISA kaart.)
  Zou gauw ik mijn lening rond heb, zeg ik al die betalende kaarten op. (tenzij ze mij met de lening in de tang nemen…)
  Moest daar nu nog een dienst tegenover staan…
  Vorige week wilde ik een zak kopermunten laten ruilen of storten in het kantoor in Leuven. Vroegen x euro per x stukken. (‘omdat die studenten altijd vanalles tussen het geld gooien’).
  In plaats van zijn uitleg, had die weging al lang gebeurd kunnen zijn.
  Argenta is the way to go! Zelfs VISA is gratis.

 10. heb er ook es iets over geschreven: http://mastuvu.typepad.com/monuments/2006/10/which_bank_and_.html

  argenta lijkt me het handigst, gewoon omdat die mensen ook een zichtrekening hebben.
  rabobank is cool met hun hoge rentes voor sparen, maar das enkel voor sparen, en als je plots je geld nodig hebt… ze hebben geen bankkaarten… in dat opzicht is argenta de beste keuze denk ik, zekr omdat je tegenwoordig in alle kantoren geld kan afhalen

 11. Wij zijn al een vijftal jaar klant bij Argenta. Alles voor niks en hier bij ons in Lochristi word je heel vriendelijk en met de voornaam aangesproken. Ook alle loketverrichtingen zijn gratis.

 12. Rabobankspaarrekening 3,3 %. Je hebt er ook gratis een zichtrekening bij en die gebruik je toch gewoon om het geld naar je dure zichtrekening met bankkaart over te schrijven mocht je dringend veel cash nodig hebben.

 13. Hier heeft nog nooit iemand van BKCP gesproken…!?
  Bij Beroepskrediet is alles bij elkaar gerekend nog voordeliger dan Argenta + 3% creditrente op de zichtrekening!! En slechts 8% debetrente ipv 15% en meer bij de grotere banken. Alle kaarten, Visa inclusief zijn gratis. In elke centrumstad is een kantoor.

Reacties zijn gesloten.