vervloekt

Ziet, dat is één van de redenen waarom ik deze periode van het jaar[*] vervloek: de ziektes. Tijdens deze grauwe periode valt een mens ten prooi aan alle mogelijk (hypochondrische) ziektekiemen, gaan de van half-depressiviteit en kregeligheid tot verkoudheden, griep en zelfs longontstekingen.

De verkoudheid ben ik net doorgekomen, maar nu zit ik al de ganse ochtend met een penchant tot migraine opgescheept. Ik had gisterenavond al nattigheid gevoeld, en vanochtend wist ik dat het prijs was. Kotsmisselijk en koppijn en nekpijn en een trillend ooglid [**].

Pijnstillers zijn uw vriend. Als ze zouden werken tenminste.

[*] Niet dat ik iets tegen seizoenen heb overigens, maar tijdens de winter verwacht ik sneeuw. De aanzet van de herfst is een mooie tijd –vooral de nazomer dan– maar de echte herfst is grauw en zwartgallig. En de winter zou mooi moeten zijn, niet guur maar wit.

[**] Betreffende dat ooglid, daar zit ik nu al twee maanden mee geplaagd. Het is ook niet echt af-en-aan, maar bijna constant bibbert het bovenste lid van mijn linkeroog. Zolang mijn madam maar niet denkt dat ik gedurig naar andere vrouwen knipoog.

7 gedachtes over “vervloekt”

 1. Ik heb dat ook soms zo’n trillend ooglid.

  Mijn moeder zegt dat dat van een vitamine C-tekort afkomstig is. Misschien wat appelsienen eten…

 2. Ik denk inderdaad dat het –met al die clementijnen– eerder een vitamine C-overdose is dan een tekort. En ik zit sinds kort ook aan de ominivit 🙂

 3. Blepharospasm, gelijk dat ze zeggen? Wordt wel eens gelinkt aan hoge doses caffeine. Ge gaat het niet graag horen, maar misschien eens proberen je koffie wat te minderen? Ik weet het, ’t is je favoriete drug, dus het wordt kiezen tussen pest en cholera.

  *Mijn* moeder had het trouwens over vitamine B, maar dan eerder als het ging over trillingen in andere lichaamsdelen (beenspieren, bijvoorbeeld). Maar alle soorten Vit B zitten allicht ook in je potteke Omnivit, dus je zal gauw genoeg merken of dat helpt.

 4. Als het niet anders kan, dan kun je natuurlijk vitamines slikken, maar als bij mij het ooglid begint te trillen (niet dikwijls – maar toch regelmatig voor een paar dagen), dan weet ik dat ik mijn manier van leven (tijdelijk) moet bijsturen: minder voor het computerscherm, meer rust, meer slaap, meer regelmaat: gezonder leven zeg maar!!

 5. Trillend ooglid?

  magnesiumtekort!

  TTZ, is bij mij toch meestal het geval 🙂

Reacties zijn gesloten.