de boeken neer

In december had ik het reeds vernomen van een van de werknemers (nu ex-werknemers waarschijnlijk), en een paar dagen later werd het mij ook uit andere bron bevestigd. Vandaag staat het in de krant: Uitgeverij-drukkerij Imschoot legt de boeken neer (DM 05/01/2007). Driewerf helaas.

Griffo, de prepress afdeling, was mijn eerste werkgever na mijn universitaire studies, waar ik ook –samen met Michel overigens– mijn eerste commerciële stappen op het internet heb gezet. Geert Joris (nu directeur boek.be) heeft Griffo indertijd opgericht (ze zaten toen in de kantoren boven de Backstage), en het bedrijf is later bij de Imschoot groep gekomen.

Schitterende tijden hebben wij daar beleefd, met Dirk (Imschoot) en Geert (Joris), en Pascal en Dooreman en Kris en de Wimmen en… En ik bedoel dat (zeker) niet financieel, maar al die interessante mensen die daar binnenwandelden: kunstenaars, schrijvers, fotografen, mode-ontwerpers, muzikanten, noem het maar op. De kantoren in de Burggravenlaan waren één en al creativiteit.

Spijtige zaak. Zeer spijtig.