Boeken 201305

Weinig echt memorabels –het meest interessante was dat van Verchomin over (vooral) haarzelf en (een beetje) Bill Evans.

 1. Please Ignore Vera Dietz / A.S. King / 2010
  Vera’s spent her whole life secretly in love with her best friend, Charlie Kahn. And over the years she’s kept a lot of his secrets. Even after he betrayed her. Even after he ruined everything. So when Charlie dies in dark circumstances, Vera knows a lot more than anyone—the kids at school, his family, even the police. But will she emerge to clear his name? Does she even want to?
  Mja. Ik kon er gewoon niet volledig in komen, in het boek en in de personages. Ik heb _Ask The Passengers_ heel graag gelezen, maar dit was te betuttelend.
 2. The Big Love: Life & Death with Bill Evans / Laurie Verchomin / 2011
  Dit boek gaat eigenlijk meer over Laurie Verchomin dan over Bill Evans –in alle eerlijkheid wordt het ook niet helemaal zo geadverteerd, als zou het over Evans gaan. Maar toch, ik was misleid en een beetje ontgoocheld in de zelfverheerlijking van Verchomin –terwijl ze elkaar niet echt zo vreselijk lang hebben gekend. Misschien weet ik niet genoeg over hun relatie, of over haar betekenis. Langs een kant is het heel erg interessant, maar niet op dezelfde manier zoals pakweg Patti Smith over Mapplethorpe en zichzelf schrijft. Bizar. En misschien net daarom interessant.
 3. By Grand Central Station I Sat Down And Wept / Elizabeth Smart / 1945
  Elizabeth Smart’s passionate fictional account of her intense love-affair with the poet George Barker.
  Ah. Uh. Poëtisch proza. Sinds de puberteit niet langer aan mij besteed.

(boeken vorige maand)

Strips en aanverwanten

 • Madie / Mathias Mercier & Paul Filippi / 2013
  Damn. Zo deprimerend. Het is geen positief verhaal dat Filippi over relaties ophangt, als heeft het daar alle potentieel voor/van. Eenzaamheid troef in dit nochtans zeer door vrienden omringd verhaal.
 • Une petite tentation / Grelin & Jim / 2013
  Iedereen zoekt zijn plaats in de wereld en wat ogenschijnlijk vanzelfsprekend lijkt, is dat vanzelfsprekend niet. Mooi verhaal, maar een melig en weinig interessant einde dat van de rest van het verhaal een beetje van een cliché maakt.
 • Suske (Amoras #1) / Marc Legendre & Charel Cambré / 2013
  Tsja. De tekeningen zijn (soms) interessant, het verhaal is een samenraapsel van vanalles en nog wat. Een beetje overgehyped.
 • Magasin sexuel, tome 1 / Turf / 2011
 • Magasin sexuel, tome 2 / Turf / 2012
  Bof. Vlag, lading, misleiding, beetje grappig maar niet echt, mossel noch vis vooral.
 • Hoodoo Darlin’ / Léonie Bischoff / 2013
  De KSTR reeks blijft verschrikkelijk goed –er zijn slechts weinig boeken die van mindere kwaliteit zijn. Een coming of age verhaal opgehangen aan Voodoo.