Films 201304-05

Ach, ik ben het vorige maand vergeten, zie ik net. Zes films op twee maanden gezien, het gaat helemaal de goede kant op met mijn filmkijken.

 1. Jack Reacher / Christopher McQuarrie / 2012
  Bof, het heeft zeker potentieel, maar het doet niet meteen eer aan de boeken van Child –die paar slapstick momenten waren er te veel aan.
 2. Parker / Taylor Hackford / 2013
  Waarover gng dat alweer? De films met Jason Statham laten zich makkelijk bekijken, maar blijven zelden hangen.
 3. A Good Day to Die Hard / John Moore / 2013
  John McLane heeft ook een zon, en het lijkt wel een family business te worden. Hoog tijd om te stoppen, Mr Willis.
 4. Dark Skies / Scott Stewart / 2013
  Aliens, het zijn aliens, die de mensen komen ontvoeren. Maar bon, het zat (veel) beter dan gemiddeld in elkaar, al werd er veel geleend uit gelijkaardige films. Maar het was min of meer onderhoudend.
 5. First Love / Claire Gorman / 2010
  Verwacht geen zoetsappig romatische film, dit is een documentaire surffilm, over drie meisjes, tieners, die hun surfambitie volgen. Het is ook geen saaie surffilm, maar meer een tranche de vie, een korte blik in hun wereld. Interessant om te bekijken.
 6. Sound City / David Grohl / 2013
  Ook dit is een documantaire, van Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), over Sound City Studios, de analoge studio waar groepen zoals Fleetwood Mac, Neil Young, Rick Springfield, Tom Petty, en Nirvana platen heb opgenomen. In die studio gebruikten ze een Neve 8028 analog mixing console, die verantwoordelijk wordt gesteld voor een groot deel van de sound van die groepen. Toen de studio werd gesloten, heeft Grohl de Neve gekocht voor zijn eigen studio.

(films vorige maand)