wie blogt?

Screw zelfcensuur (tot op zekere hoogte). Hier zijn wat bedenkeningen/opmerkingen bij gent.blogt.

Voor ik van wal steek, echter dit: geen slecht woord over de mensen die eraan meewerken. Een aantal onder hen kan ik via de newsfeed reader best smaken. Het is waarschijnlijk ook allemaal goed bedoeld, en het principe van zo’n Gents weblog interesseert mij buitenmaats. Edoch.

Dit is geen Gents weblog. Ceci n’est pas une pipe. Gent krijgt eerste stadsblog Excuse me? Een aantal Einzelgangers besluit stiekem een logje op te richten dat op een mediageile manier veel te snel naar buiten wordt gebracht (o.a. te merken aan de uitwerking van de interface), voorzien van een volledig afgesloten en megalomaan copyright statement. Weliswaar zonder verdere intentieverklaring, en zonder overleg met (het gros van de) andere bloggende Gentenaars.

Want dit is mijn grootste gripe: waarom werd dit blog in eerste instantie niet opengetrokken naar de rest van de Gentse bloggers? Waarom kon er van het begin af aan niet samengewerkt worden? Ik vind het bijzonder jammer dat zo’n initiatief niet meer op openheid en participatie kon gebaseerd zijn (want het kan ook anders, cfr de oproep voor de megablog een tijdje geleden).

Egotrippin’? Hoe verschrikkelijk jammer. (En schiet mij nu maar allemaal af.)

(Geef mij maar blog planet gent.)

[Update:] Zie ook: Michel, Steven, Siegfried.
(Ik moet dringend trackback maar eens aanzetten op dit weblog.)

2 gedachtes over “wie blogt?”

  1. Bruno, als je zin hebt om mee te schrijven dan ben je toch toch meer dan welkom? ‘k Snap het niet zo goed…

    Trouwens, als kritische mens weet je toch ook dat kranten titels koppen die aanslaan. “Gent krijgt eerste stadsblog” klinkt gewoon catchy.

Reacties zijn gesloten.