trend watching

Hoe zit het nu met blogium?
Ik ga geregeld eens kijken, maar of het me nu echt al vooruit heeft
geholpen in mijn speurtochten op het net, is een andere zaak. De links
die erop voorkomen heb ik meestal al opgepikt van op andere websites,
en om nu verwoed op de bronlinks te gaan klikken, zonder verdere
referentie over de betreffende site, dat is niet meteen mijn ding. Al
heb ik het de eerste paar dagen geprobeerd.

Ping sites zoals blo.gs of weblogs.com (of zelfs technorati), of trend watchers zoals daypop, blogdex etc zijn aan mij niet besteed. Hooguit kijk ik nog eens naar All Consuming, dat ik eerst zelfs in mijn RSS reader had opgenomen, maar onlangs weer heb verwijderd, omdat ik er toch niks mee doe (tenzij automatisch mark all as read aanklikken).

Wat me er overigens niet van weerhoudt met de nodige huisvlijt bij elke entry toch maar die voornoemde ping sites te pingen –je weet maar nooit waar het goed voor is. Blogium bekijk ik obligaat ook nog wel eens elke twee dagen, al was het maar omdat de site in mijn statistieken, onder Links from an external page, steevast in de top 10 prijkt. (Ja, ik bekijk mijn statistieken –en daar heb ik toch al een paar interessante sites uit gehaald.)

(I’m a google kind-a-guy als het op zoeken aankomt. En voor nieuwigheden ga ik wel naar sites zoals Gizmodo, MoCo Loco en Boing Boing, of de gespecialiseerde sites voor pakweg motoren of fotografie of what-have-you.)

Dus hoe zit het nu met Blogium? In zijn aankondigingspostje (op 17 januari) had Luc vermeld:

Over een week wordt Blogium uitgebreid met een interface die bloggers toelaat om de status van hun blog in Blogium na te gaan, sommige parameters te corrigeren, of hun eigen blog toe te voegen aan Blogium.

En daar ben ik nog steeds benieuwd naar. (Toegegeven, al is er maar een kleine kans dat ik er gebruik van ga maken.)

Een gedachte over “trend watching”

  1. mja, dit was zowat mijn bedenking van in het begin. Wellicht zijn dergelijke sites ook niet aan mij besteedt.

    (heb je trouwens een tip wat fotografie sites betreft, ik ben al heel lang op zoek naar een goeie site – reportages, tips, .. – maar ik vind maar niets)

Reacties zijn gesloten.