Boeken 201207

Juli is festivalmaand, dus er was niet echt veel tijd om te lezen, tussen Gent Jazz, Boomtown, en de vakantie van de wederhelft in. Ik ben begonnen aan A Game of Thrones, dat maar langzaam vordert, gezien ik de serie al heb gezien en het allemaal wat te bekend voorkomt, waardoor ik niet echt zin heb om erin voort te maken.

Learning to Read Music heb ik gekocht voor Tessa, omdat ze soms nog wat vragen had over partituurlezen. Dit boek biedt een duidelijk overzicht, gaat zelfs wat dieper in op toonladders, en ik vermoed dat ze er content van gaat zijn. En anders heb ik hier nog wel wat liggen.

 1. Learning to Read Music: How to Make Sense of Those Mysterious Symbols and Bring Music Alive / Peter Nickol / 2008

(boeken vorige maand)

Strips en aanverwanten

 • Portugal / Cyril Pedrosa / 2011
  Gekocht in Nederlandse vertaling, geen idee waarom, want Pedrosa heeft het blijkbaar in het Frans geschreven. Het is een heel mooi boek geworden, met een bijzondere tekenstijl en mooie verhaallijn over een man die naar Portugal reist om zijn roots te vinden.
 • Buffy the Vampire Slayer: Omnibus, Vol. 2 / Joss Whedon, e.a. / 2007
 • Buffy the Vampire Slayer Omnibus Vol. 3 / Joss Whedon, e.a. / 2008
  De eerste omnibus was duidelijk de meest interessante, ik ga nog wat wachten voor ik deel vier bestel, denk ik. De stripversies zijn tie-ins met de televisieserie.
 • Les cités obscures: La frontière invisible / François Schuiten & Benoît Peeters / 2012
  Geen verrassingen, dit past perfect in de leefwereld van Les cités obscures. Het is een interessant verhaal, maar niet beklijvend.
 • La douce / François Schuiten / 2012
  Mooie tekeningen, maar het is precies toch iets vernuftiger als Peeters meewerkt aan het scenario.