ça va chauffer

De ganse namiddag rondgereden op zoek naar een tijdelijk verwarmingstoestel voor op de zolder. Ik zeg tijdelijk, want het is de bedoeling dat er boven een houtkachel komt (zoals we er ook beneden in de living een ingebouwde hebben). Genre de Stûv 30, maar dat zal voor in de toekomst zijn, zoals ze zeggen.

Vermoedelijk heb ik op de verkeerde plaatsen gezocht, een paar électro-ménagers, twee Brico’s (die tweede omdat ik toch in de buurt was), twee Hubo’s (die tweede omdat ik dacht dat het een ander soort winkel was), de Budget Stop (of zoiets, ‘onklopbare prijzen’), en dan als laatste het Belgian Woodcenter (BWC) in Wondelgem. De Gamma (gelieve met Antwerpse tongval te beroeren), heb ik niet gevonden, al geef ik toe dat ik er niet écht naar gezocht heb.

Ondertussen heb ik in de Brico op de Gasmeterlaan het tussenstuk gevonden maarmee ik mijn Airport Express met de stereoketen beneden kan verbinden. Geen evident stuk, eigenlijk had ik een vijfpinninge DIN naar een stereo mini jack nodig, maar dat bleek niet te bestaan. Ik heb wel een die DIN gevonden met een dubbele female cinch, en daarin kon ik dus daarnet mijn male cinch, waaraan zo’n mini jack zit, wel pluggen. Dus nu ook AirTunes in de living. (Voorlopig de iPod compatible MP3s, maar hopelijk snel de Apple Lossless —note to self: kwestie van de server aan te zetten, luiaard).

De verwarming. Het is een halogeenstraler van 1800 watt geworden (aan te spreken in stappen van 450 watt). Voorzekers niet groot genoeg om het ganse volume van de zolder efficiënt te verwarmen, maar locaal is het zeker behaaglijk. Vriezen doet het er toch niet, dus na een uurtje op vol vermogen zal ik het er wel warm genoeg krijgen zeker? Tegen 7,77 eurocent per kWh?

Een gedachte over “ça va chauffer”

  1. Bruno, for the record, er is een Gamma naast de brusselsesteenweg in Gentbrugge net voorbij de E17.

Reacties zijn gesloten.