spaarstats

De spaarcijfers worden verder gerelativeerd in het raport van het onderzoeksbureau GfK Custom Research Worldwide. Caveat: Voor zijn zesmaandelijkse Investeringsbarometer ondervroeg GfK Worldwide tussen 1 september en 30 oktober 14.388 gezinshoofden in 18 landen (15 Europese landen, de Verenigde Staten, Rusland en Turkije). In ons land werden 815 Belgen naar hun vermogen, beleggersportefeuille en spaarpotentieel bevraagd.

1 Belg op vier bezit meer dan 50.000 EUR, onroerende goederen niet meegerekend. De gemiddelde spaarpot van 68.000 EUR wordt in deze enquête herleid tot 50.000 EUR voor ‘slechts’ een vijfde van de totale bevolking.
En dan blijken die Belgen dan nog eens de rijkste te zijn van de Eurozone.

2 gedachtes over “spaarstats”

  1. In Het Laatste Nieuws (OK, OK… ik weet het, maar wat leest een mens als hij op de vlieger zit?) stond vandaag dat de Belg pas op #5 komt. Onder meer de Luxemburgers zouden rijker zijn. Ik herinner me geen preciezere details meer, maar er zijn natuurlijk wel meer manieren om “rijkst” te definieren. Meeste spaargeld? Hoogste inkomen? Hoogste netto koopkracht ten opzichte van de levenskost? Diksten auto…?

  2. Rap effekes op de site gaan kijken, maar op het eerste gezicht niks meer gezien. (Heb dan maar meteen de RSS feeds in NetNewsWire gesleept.) Mijn info kwam van het snelnieuws bij DS; geknipt en geplakt geeft dat dan:

    BRUSSEL – De Belgen behoren tot de rijkste burgers van de eurozone. Een Belg op vier bezit meer dan 50.000 euro, onroerende goederen niet meegerekend. Maar er is een kloof tussen Vlaanderen en Walloni

Reacties zijn gesloten.