Waar is de MacBook

Motive, means and opportunity, het zijn de drie belangrijkste aspecten uit het onderzoek, zo leert ons de detectiveroman. Tessa zit op congres in de VS, en heeft de MacBook naar daar meegenomen –om er nog wat meer werk te kunnen verzetten dan zonder, neem ik aan. Daardoor moet ik mij thuis behelpen met de iPad of de iMac om mijn computertoestanden te verwezenlijken. (Nee, die windows computers die hier rondslingeren raak ik met geen tang aan –caveat: Whatever works for you.)

De iPad vind ik helemaal niet praktisch voor tekstverwerking (het valt meestal wel nog mee om gewoon notities te nemen), dus moet ik mij afzonderen in mijn bureau (waar de iMac staat) om mijn gebruikelijke werkzaamheden te verrichten. Tijdens de week lukt dat nog wel, maar als ik in het weekend of ’s avonds tegelijk wil werken, naar de televisie kijken en mij met Henri bezig houden, dan moet ik mij beperken. En ik heb zo’n vermoeden dat Tessa die MacBook niet meer gaat willen loslaten eenmaal ze gewoon is om ermee te werken. Daar gaat mijn productiviteit.

2 gedachtes over “Waar is de MacBook”

  1. Als het een troost kan zijn (maar ik vermoed dus van niet): ik heb al heel veel gewerkt op de Macbook, en wat dat enthousiasme betreft, daar hebt ge gelijk. Wat een heerlijke standvastigheid, die mac. Het zal vechten worden, denk ik.

Reacties zijn gesloten.