iPhonefile bij Mobistar

Toen ik een week geleden in Vooruit een e-mail van Mobistar ontving om de iPhone 4S te reserveren, heb ik niet lang getwijfeld. Exact twaalf minuten nadat Mobistar de mail had rondgestuurd, zat er een nieuwe mail in mijn inbox:

Je zal je iPhone in het MOBISTAR GENT VELDSTRAAT kunnen komen afhalen en betalen. Dit Mobistar Center gaat op vrijdag 28 oktober van 8 tot 10 uur ’s morgens alleen open voor jou.

Let op die alleen open voor jou wat natuurlijk betekende: alleen voor jou en de andere mensen die er een hebben gereserveerd. Ik dacht vanochtend slim te spelen, en een uurtje te wachten zodat de ergste file wel voorbij zou zijn. Rond 9u10 was de file echter een meter of twintig-dertig lang. Dat ze gemiddeld tien minuten, een kwartier, nodig hadden per persoon, vertelde een mevrouw van de winkel, maar dat ze wel met ongeveer vijf tegelijk bezig zijn.

Rond elf uur, half twaalf zag het er nog zo uit:

iPhonefile bij Mobistar door Bruno Bollaert

Maar de sfeer zat goed.

iPhonefile bij Mobistar door Bruno Bollaert

Er werden caprisonnekes uitgedeeld en koffiekoeken…

iPhonefile bij Mobistar door Bruno Bollaert

…en wie te moe was, ging er gewoon even bij zitten.

iPhonefile bij Mobistar door Bruno Bollaert

En met deze mensen heb ik een uur of drie-vier van mijn leven doorgebracht. Ze hadden allemaal verlof gepakt, of recup, of hadden hun vergaderingen tot vlak na de middag verzet.

iPhonefile bij Mobistar door Bruno Bollaert

Er was ook een mevrouw uit Koksijde (niet op de foto), die rond tien uur terug naar de kust is vertrokken, nadat ze voor haar geregeld hadden dat ze haar nieuwe toestel ook in Oostende kon oppikken. En rond half één, kwart voor één stond ook ik buiten met een nieuwe telefoon. Nooit gedacht dat ik ooit zo zot had kunnen zijn.

3 gedachtes over “iPhonefile bij Mobistar”

 1. Like 🙂
  Ik ben bij de vorige iPhone release ook zo zot geweest. Naar 2 plaatsen in de Walen gereden toen, omdat er in Vlaanderen geen reservaties meer waren en omdat je er maar één per winkel mocht kopen.
  Ook eens aan een Apple winkel in de USA gaan staan bij de release van de iPad 2, nog zotter dan in België.
  Veel plezier met de 4S !

 2. Ik heb een gelijkaardig verhaal met de eerste iPad. We zaten toen in de VS en in elke Apple Store die we op onze lange road trip tegenkwamen, was hij uitverkocht. “Oh, no Sir. We don’t have *any* available. And the ones we do get in have already been sold. It’ll be at least a few weeks.” Tot we in Redding een Best Buy binnen stapten, waar er een grote stapel (achter slot en grendel) lag, en waar eigenlijk niemand in geïnteresseerd was.

 3. En ik was de “man met de koeken” 🙂
  Toffe herinnering aan toffe dag!
  Greetz

Reacties zijn gesloten.