Films 201105

Het was een drukke maand, op andere dan de gebruikelijke vlakken, dus ik heb weinig tijd gehad om films te bekijken. Ik heb wel seizoen 3 van Fringe en seizoen 2 van The Vampire Diaries uitgekeken, en dat blijft de moeite waard. (Op 7 juni begint het tweede seizoen van Covert Affairs, met Piper Perabo.)

Ook de moeite waard is L’immortel van Richard Berry, en al helemaal de moeite waard is Polanski’s The Ghost Writer, één van de betere in het genre.

 1. L’immortel / Richard Berry / 2010 / ***
  Honour amongst thieves, en al die andere dingen vroeger zo vanzelfsprekend deel uitmaakten van een goede film. De kijker zal meer dan één keer aan Léon moeten terugdenken, en ja, dat is die film met de destijds 13-jarige Natalie Portman.
 2. Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief / Chris Columbus / 2010 / **
  Leutig, beetje licht, met potentieel. Er komt een vervolg.
 3. The Devil Wears Prada / David Frankel / 2006 / **
  ’t Is de tweede keer dat ik hem zie. Blijft een goede chick flick.
 4. Growth / Gabriel Cowan / 2010 / **
  Bwah, dat viel nog mee. Geen hoogvlieger, noch wat bereft plot, noch wat betreft acteerprestaties, maar het zit allemaal niet geheel onaanvaardbaar ineen. En op het einde is venzelfsprekend al ruimte gelaten voor een sequel.
 5. Camp Hell / George VanBuskirk / 2010 / *
  Camp Hell of Camp Hope, de regisseur had al last om over de titel te beslissen, laat staan dat de film interessant genoeg is. De kijker zit voortdurend op een verhaal te wachten, maar anders dan een subplots die met elkaar niet veel gemeen hebben anders dan dat ze voornamelijk op dat kamp voorvallen, komt er van verhaal niet veel in huis.
 6. The Ghost Writer / Roman Polanski / 2010 / ***(*)
  Dat zijn films zoals ik ze graag zie. Een hommage aan de films uit de jaren 60, en een gigantische sleutelroman waarin met het personnage van de ex-premier Lang zonder enige twijfel naar Tony Blair wordt verwezen. Zelfs –of vooral– zonder die double entendre is de film een klein meesterwerkje van structuur en opbouw, met mooie fotografie en puike acteerprestaties toe.

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)