Boeken 201105

Eindelijk opnieuw wat meer boeken gelezen, waarvan meer dan de helft dan nog echt interessant blijkt ook. Lacy zal misschien enkel voor muzikanten interessant zijn –en dan nog voornamelijk de (sopraan)saxofonist; de biografie/het tijdsdocument van Patti Smith is echt wel iets heel erg goed; en Maberry wordt, zoals ik hieronder schrijf, steeds beter in zijn Joe Ledger serie (maar begin bij nummer één, als u besluit de reeks aan te vatten).

 1. Naked Heat / Richard Castle / 2010 / **
  Het tweede boek zoals vermeld in de Castle tv serie ligt geheel binnen de verwachtingen. Ietwat anders dan wat we van de personages in de serie gewoon zijn, maar zoals Castle zegt: Nikki Heat is Kate Beckett niet.
 2. Findings – My experience with the soprano saxophone / Steve Lacy / 1994, 2005 / ****
  Een korte inleiding voor de beginner, maar dit richt zich toch meer tot de ietwat gevorderde saxofonist die wil weten hoe hij instrument onder de knie krijgt. Een levenswerk, volgens Lacy.
 3. The King of Plagues / Jonathan Maberry / 2011 / ***
  Maberry wordt steeds beter in zijn Joe Ledger serie. Niet alleen komt het personage heel geloofwaardig over, Maberry schrijft intelligente plotten met soms filosofisch verwijzingen (het is absoluut niet noodzakelijk om die te herkennen).
 4. Carnages / Maxime Chattam / 2005 / **
  Een wat vereenvoudigde Chattam, dit dunne boekje, met behoorlijk standaard plot, dat toch heel leesbaar is. Mijn gebruikelijke Franstalige leesvoer om de taal een klein beetje machtig te blijven.
 5. Just Kids / Patti Smith / 2010 / ****
  Patti Smith schrijft over haar intense relatie met Robert Mapplethorpe op einde van de jaren 60 en het begin van de jaren 70. Een fenomenaal tijdsdocument, dat heel erg vlot leest. Ik schreef er eerder al iets over: Jesus died for somebody’s sins, but not mine

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(boeken vorige maand)