Boeken 201103

  1. The Fermata / Micholson Baker / 1994 / ***
    Zien staan bij Guy, in zijn lijstje van de beste boeken van 2010. Geïntrigeerd door de titel (een fermata is een stijlfiguur in de muziek, waarin een noot zo lang wordt aangehouden als het de dirigent belieft), en door zijn beschrijving. Het hoofdpersonage kan de tijd stilzetten, en gebruikt die gave voornamelijk om vrouwen te bestuderen. Verwacht u aan een hoge dosis magisch realisme, gefilosofeer en jawel: pornoachtige toestanden. Ik had de publicatiedatum ergens jaren 70 verwacht, want in deze voorzichtige stijl vermoedt de lezer geen moment de yuppie-decadente jaren 90.
  2. The Rachel Papers / Martin Amis / 1973 / NA
    Blijkbaar is dit geen boek dan men moet lezen op mijn leeftijd. Ik heb ervan genoten toen ik net geen jaar of twintig was, en ik mij beter kon inleven in het gegeven. En dan de film achteraf, met Dexter Fletcher (speelde mee in Hotel Babylon) en *zucht* Ione Skye –ik ben gelijk bang om die opnieuw te bekijken, nu.
  3. Heat Wave / Richard Castle / 2009 / **
    Dit boek is niet geschreven door Richard Castle natuurlijk, gezien de man een personage in de gelijknamige serie is. In die serie is hij echter schrijver, en in het kader daarvan werden ondertussen twee boeken gereleased, waarvan deze Heat Wave de eerste is. Het verhaal ligt volledig binnen de verwachtingen van de serie, wat wil zeggen dat het aannemelijke pulp is.

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(boeken vorige maand)