BB King op 10e editie Gent Jazz Festival

B.B. King door Bruno Bollaert

Met BB King en met ‘Steven De Bruyn, Tony Gyselinck & Roland’ kondigt Gent Jazz Festival (07.07-17.07.11) de eerste namen aan voor zijn verjaardagseditie deze zomer.

N.a.v. de tiende editie wordt alvast een bijzonder programma uitgewerkt, met op zaterdag 9 juli BB King als headliner van een ‘Special Night’. De blueslegende geeft dit jaar zijn Europese afscheidstournee en is in het kader daarvan exclusief te zien op Gent Jazz Festival. Openers die dag zijn ‘Steven De Bruyn, Tony Gyselinck & Roland’, met hun schitterend samenwerkingsproject. Met het album ‘Fortune Cookie’ leverde dit trio eind vorig jaar een prachtig, vonkend en knetterend visitekaartje af.

Tickets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar via gentjazz.com en in de Fnac-filialen. Tickets voor deze Special Night kosten 42 Euro in voorverkoop, een dagticket 32 Euro.

Gent Jazz Festival verwierf inmiddels een plaats in de IJFO (International Jazz Festival Organisation), een selecte club die wereldwijd de voornaamste jazzfestivals groepeert, waaronder North Sea Jazz, London Jazz Festival, Montreux Jazz Festivals, Montreal Jazz Festival, Monterey Jazz Festival, Istanbul Jazz Festival. Met de toetreding tot de IJFO krijgt ‘Jazz en Muziek vzw’ (de organisatie achter Gent Jazz Festival) wereldwijde erkenning voor haar werking en volgehouden kwalitatieve programmering. De vzw is zowel organisator van Gent Jazz Festival, Jazz Middelheim (i.s.m. de VRT) en Jazz & Sounds (i.s.m. Kunstencentrum Vooruit, Muziekcentrum De Bijloke, en Hogeschool Gent).

(Persbericht Gent Jazz)