iMatch in ’t kort

Neen bedankt. En hier kan mijn evaluatie van iMatch eigenlijk meteen ophouden.

In een woord: lelijk. Het is lange tijden geleden dat ik nog eens zo’n lelijke interface heb gezien. De look is niet alles, maar op zo’n onding kan ik geen uur zitten kijken. De vormgeving dateert niet van windows 2000, maar veeleer van windows 95. Visual Basic, Delphi, kijk ik kan programmeren, maar ik heb van user intefaces geen kaas gegeten. Yuk. (En dan heb ik het niet alleen over de look, maar ook over de feel, de structuur, de navigatie.)

De catalogus voor iMatch bestaat uit zo’n 9 files, tesamen goed voor 10.4Mb (voor 687 beelden of 1.3Gb –beelden zelf niet inbegrepen natuurlijk). Ter vergelijking, de catalogus voor iView bestaat uit één enkel bestand, goed voor 3.9Mb (evenveel beelden, beelden zelf alweer niet inbegrepen).

Categorieën en subcategorieën abound, en daar lijkt het inderdaad wel wat voor te hebben op iView. Maar laat ik meteen even een vergissing uit mijn vorige post rechtzetten: ook in iView kan je onbeperkt subcategoriseren (tenminste toch in de pro versie), zij het met één grote beperking.
Bij de Catatalog Index is er zoiets als Catolog Sets, daaronder kan je containers aanmaken, en subcontainers, en sets. Containers kunnen namelijk geen beelden bevatten (de grote beperking), daarvoor moet je er eerst een set in aanmaken. Het kan dus wel, maar beperkt.

In ieder geval, iMatch is voor mij geen iView killer. (Maar ik heb wel al iets anders op ’t oog.)