fotowedstrijd

Wij zijn al aan het aftellen. De Gentse Feesten beginnen zaterdag, met de niet te missen stoet, die ik al elk jaar heb gemist (we gaan daar vandejaar eens verandering in brengen zie).

En er is ook een fotowedstrijd verbonden aan de Gentse Feesten. Vorig jaar was de opkomst al meer dan behoorlijk, en ik vermoed dat dit jaar, met de verdere ‘inburgering van de digitale fotografie’, het aantal deelnemers exponentieel zal gestegen zijn.

Het reglement van de wedstrijd kan worden gedownload vanop de Genste Feesten site (jawel!). In ’t kort: iedereen kan deelnemen, max drie foto’s per dag, die voor 9 uur ’s ochtends de volgende dag per e-mail naar De Stad moeten worden gestuurd.

Enkel digitale of gedigitaliseerde foto’s komen in aanmerking. Het beeld moet aan volgende criteria voldoen: resolutie 72 dpi, minimum beeldschermbreedte 12 cm (staande foto) en 17 cm (liggende foto).

De technische specificaties komen duidelijk niet van iemand die vertrouwd is met het medium. Een aantal potentiële problemen:

  • Centimeter. Handig voor de scanners, misschien, maar op de digitale fototoestellen staat het in pixels: 12cm @ 72dpi is 340pixels; 17cm @ 72dpi is 482pixels.
  • Minimum: ik zie die mens zijn mailbox daar al volstromen met 1+Mb 3008×2000 pixel beelden
  • File Type: digitaal of gedigitaliseerd. TIFF, EPS, PSD, RAW, NEF, JPG, GIF, maakt niet uit, als ’t maar digitaal is.

Overigens benieuwd of er veel met-GSM-gemaakte foto’s gaan opgestuurd worden (of voldoen die niet aan de minimumvereisten?).

4 gedachtes over “fotowedstrijd”

  1. ge hebt daar, mag ik hopen, toch tenminste een prijs voor gewonnen, voor die foto?

  2. Nope. Nikske. Ze hebben hem wel al *verschrikkelijk veel* gebruikt, maar voor een prijs was hij niet goed genoeg.

    Hiermee heb ik wel gewonnen, en er staan daaronder nog twee foto’s van mij…

Reacties zijn gesloten.