handdoek

Enough already. Thumbsplus bood mij geen meerwaarde voor iView. Dan maar Extensis Portfolio gedownload –en ondertussen zijn we verhuisd naar de mac.

83Mb download (bijna het dubbel van de win versie dus), om tenslotte een sullige interface te zien te krijgen, van een log programma. En dan mag ik blijkbaar nog blij zijn dat ik het op mac heb geïnstalleerd, want bij Michel heeft het de computer laten crashen.

Ik geef het op. Daarnet heb ik nog ACDSee 6 even bekeken, en dat doet het eigenlijk lang zo slecht niet. Het blijft de snelste image viewer, maar het ondersteunt geen RAW (laat staan NEF). Wat mij betreft hadden ze de ontwikkeling even goed kunnen laten vastlopen op versie 4 of 5. Jammer, want ik ben altijd al een grote fan geweest.

Het blijft dus iView, met een interface die sneller is op mac dan op win, maar waarbij NEFs (veel) sneller op win worden getoond dan op mac. Is er nu echt geen enkel bedrijf(je) dat ons een degelijk en betaalbaar stuk digital assets management software kan verkopen? Daar moet toch een gigantische markt voor bestaan?!

5 gedachtes over “handdoek”

  1. Die stond nog op mijn lijstje. Maar het is enkel een viewer hé, geen ‘manager’ –geen keywords, categorieën, etc? Naar ik gehoord heb is het wel erg snel…

  2. Ik wacht ook nog altijd op een fatsoenlijk programmaake want met meer dan 20.000 foto’s geraak je het overzicht kwijt. Thumbsplus werkt snel, sneller als Irfanview. Toch bij het tonen van de thumbnails en bij Thumbsplus kan je je cd’s ook ‘ofline’ bekijken. Ik heb alles nog wel niet in categorie

Reacties zijn gesloten.