films 201002

Weinig ophefmakends, vorige maand. Het enige wat ik mij nog wil herinneren, is Astro Boy. Een weinig aanvaardbaar waren verder ook Twilight, National Treasure: Book of Secrets, Oorlogswinter, Død snø en Charlie Bartlett, maar niets dat in mijn geheugen zal gebrand blijven. Wat een tijdverlies.

 1. Quarantine / John Erick Dowdle / 2008 / Prime / *(*)
  Quarantine is een remake van het Spaanse [Rec], dat ik een jaar geleden zag. Minder geslaagd dan het origineel, vooral in het begin, waar het pseudo-amateurisme niet echt werkt. Zoals de vorige keer reeds opgemerkt, dient dit vooral als inleiding, en ben ik benieuwd naar het vervolg.
 2. Reeker / Dave Payne / 2005 / 2BE / *(*)
  Zo van die films met een einde waarin als gelijk een droom blijkt te zijn geweest, het is een verschrikking. Die ‘reeker‘ als figuur is niet eens geheel slecht gevonden, maar er wordt totaal niks van achtergrond informatie bij het concept/verhaal gegeven. Er zit nochtans best wat potentieel in. Ik ga eens naar deel twee kijken, dat is beschikbaar op Prime.
 3. Twilight / Catherine Hardwicke / 2008 / Prime / **
  Vampieren in Seattle als allegorie voor voorhuwelijkse abstinentie, zo wordt gezegd. Het boek had ik al gelezen, en dat is eigenlijk spannender dan de film. Uitermate geschikt voor het doelpubliek (puberende meiskes). En hoewel ik dus niet tot het doelpubliek behoor, ga ik het tweede boek toch ook maar eens lezen.
 4. The Heartbreak Kid / Bobby Farrelly & Peter Farrelly / 2007 / VT4 / *
  Euh ja. Geen commentaar.
 5. Bolt /
  Byron Howard & Chris Williams / 2008 / Prime / **
  Heel leutige film, maar ik mis wat inhoud, deels omdat de kijker moet kiezen tussen identificatie met Bolt (die meer voorkomt in de film) of diens baasje, Penny (die veel minder voorkomt, maar erm een ‘echte’ mens is). Of misschien moet ik het gewoon meer als een road movie bekijken. Best aangenaam tijdverdrijf.
 6. Impact Point / Hayley Cloake / 2008 / Prime / *
  Brett Merryman (written by) staat er op de IMDB pagina voor deze film. Verbazingwekkend eigenlijk, dat iemand zo’n nietszeggend scenario geschreven heeft. Maar goed, het is een pretentieloze zero content film, wat niet kon gezegd worden van RocknRolla of The Spirit, ongeïnspireerde films van regisseurs die hard hun best deden om hun eerdere successen te herkauwen. Langer dan een kwartier kon mijn retina van geen van beide films verdragen. In Impact Point krijgen we tenminste nog wat vrouwelijk (volleyballend) schoon te zien, en Brian Austin Green, die nog steeds hetzelfde kneusje speelt als destijds in het tienjarig hollywoodepos Beverly Hills 90210. Maar kan iemand mij de titel uitleggen alstublieft?
 7. Swimming Pool / Boris von Sychowski / 2001 / 2BE / *
  Ach, ik dacht heel even dat het om de gelijknamige film van François Ozon ging, maar het Duitse Engels van een aantal hoofdpersonages stuurde mij al gauw richting Swimming Pool – Der Tod feiert mit, het debuut van Boris von Sychowski. Waarom niet meteen die mensen gewoon Duits laten spreken, vroeg ik mij af. Euh ja, select feestje in een zwembad na sluitingsuur, meiskes, jongetjes, waarvan er één een moordenaarke is. Het tien kleine negertjes thema, waarbij op het einde de moordenaar vanzelfsprekend zelf dood gaat. Spaar u de moeite.
 8. National Treasure: Book of Secrets / Jon Turteltaub / 2007 / Prime / **
  Ik dacht dat ik die al gezien had, maar het was enkel het begin. Niet onaardige familiefilm, perfect voor tijdens een smeltsneeuwerige krokusvakantie.
 9. Oorlogswinter / Martin Koolhoven / 2008 / Prime / **(*)
  Henri had het boek gelezen, nu mocht hij de film zien. “Zo verschillend”, was zijn reactie, maar hij vond de film wel goed. Voor was het iets langer geleden dat ik het boek gelezen had, dus ik had niet echt een referentiepunt. Maar de fotografie zat goed, de acteerkunsten waren beter dan gemiddeld, dus ook ik was best tevreden.
 10. Astro Boy / David Bowers / 2009 / Sphinx, Gent / ***
  Heel verdienstelijke film, die best wat meer bijval mocht krijgen. Astro Boy is een futuristische versie van Pinokkio, heel humoristich en spannend; gebaseerd op de destijds waanzinning populaire manga en (nadien) anime serie. Voor alle leeftijden, wat een betere en kwalitatievere omschrijving is dan u denkt.
 11. The Day the Earth Stood Still / Scott Derrickson / 2008 / Prime / *(*)
  Een remake van het gelijknamige origineel uit 1951, dat ik niet heb gezien, maar waar ik nu wel naar benieuwd ben. Het is een weinig opmerkelijke remake geworden, zeer moralistisch, en met een tamelijk vervelende Keanu Reeves in de hoofdrol. Nog goed day Jennifer Connelly meespeelde. Denk ik.
 12. Eden Lake / James Watkins / 2008 / Prime / **
  Beangstigende film, die helaas soms wat vaart mist. Mooi en jong koppeltje dat op trouwen staat, wordt afgeslacht door een bende onopgevoede tieners, die zich door de grootste bully onder hen op sleeptouw laten nemen. Bijna voelbaar pijnlijk, op sommige momenten.
 13. Linewatch / Kevin Bray / 2008 / Prime / *
  Van sommige films vraagt een mens zich af waarom iemand de moeite gedaan heeft om ze te maken.
 14. Død snø (Dead Snow) / Tommy Wirkola / 2009 / Prime / **
  Waarom niet. Een horrorfilm met humor. Pretentieloze inhoud met zombies in nazi-uniform, liters bloed en ontelbare afgehakte ledematen. Leutig tijdverdrijf terwijl ge uw boterhammekes opeet.
 15. Clubbed / Neil Thompson / 2008 / Prime / **
  Bof. Ik heb al veel slechter gezien. De invloed van Guy Ritchie is ontegensprekelijk, maar wie weet zet deze mens zich daar nog wel over. Weinig opmerkelijke film, van een behoorlijk weekendfilm niveau.
 16. Charlie Bartlett / Jon Poll / 2007 / Prime / **(*)
  Ach, het is geen brat pack film natuurlijk (al speelt Robert Downey Jr. mee), maar het biedt een aardige portie jeugdsentiment. Zonder de goedkope en geridiculiseerde oversekste zever van de pseudoparodiefilms die regisseur Jon Poll toch ook geproduceerd heeft.

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)