MediaTablet

Een veelheid aan bronnen plaatst de lanceringsdatum voor de legendarische Apple tablet in Q2, of zelfs al zo vroeg als maart. De tablet, dat is het mythische draagbare Applescherm, die ergens het midden moet houden tussen een MacBook (laptop) en de iPhone. John Gruber (van Daring Fireball) heeft naar gewoonte de meest overwogen argumenten (cfr Tablet Musings en The Tablet).

Wifi & internet (browsing, mail, twitter); een solid state harde schijf; elektronische publicaties (magazines, boeken); en iPod (muziekspeler, filmspeler); de kans is groot dat de tablet een (media)hub wordt, niet ongelijk aan de functionaliteit van de iPhone, maar dan uitgebreider. De tablet komt waarschijnlijk zonder telefonie, al is het niet ondenkbaar dat er meerdere versies van de tablet komen, waaronder –waarom niet– ééntje met telefoon (via bluetooth bijvoorbeeld).

Het lijkt mij ook niet onwaarschijnlijk dat Apple aan een vervolg (of uitbreiding) werkt van AppleTV, een hardware ‘hub’, die uw films (en andere multimedia) beschikbaar maakt voor uw televisie, en uw muziek op uw hifi. iTunes kan u besturen via de iPhone (of iPod Touch), maar wat als die beheersfunctionaliteit ook beschikbaar komt voor de tablet? Films en muziek staan op uw hoofdcomputer (een desktop of een laptop), op AppleTV of op een NAS (network-attached storage), en die kan u perfect aansturen met de tablet via iTunes, om zo alles te streamen waarheen u wilt.

De verwachtingen over de Apple tablet zijn groot. Benieuwd wat het uiteindelijk gaat worden. Zolang het maar geen SlatePC wordt (dat ding is net een foute Tablet mockup –engadget berichtte live over Steve Ballmer’s CES 2010 keynote waar een elektriciteitspanne het spannendste was wat er te beleven viel).