[film] evil dead (II)

(heel hard lachen met –)
Gisteren in de Fnac Evil Dead II gekocht. Voor 5 EUR kon ik dat echt niet laten liggen. En vermits ik toch met die griep in bed lig…

Uiterst grappige film, ik was vergeten hoe grappig. Het bloed vloeit met hectoliters –maar ik meen mij te herinneren dat er bij The Evil Dead nog veel meer vloeide op het einde. (Ze hadden die ten andere ook in de Fnac, maar die was een stuk duurder –20 EUR).

De confrontatie tussen Ash (Bruce Campbell) en diens bezeten hand blijft een klassieker (daarna gebruikt door Jim Carrey in Liar liar: The claw, the claw!). En de stop motion trucages met de echte acteurs er tussen geplakt, grandioos.

gardening

OK. Ik mag nu dan wel met griep in bed liggen, maar gisteren was ik nog zeer actief in de tuin (samen met Tessa’s vader –Etienne). Eerst had ik al aan het begin van de week de rechtermuur bijna volledig vrijgemaakt (klimop, verwilderde huizenhoge rozen), nu hebben we de rest ook een beetje bijgesnoeid en opengemaakt.

Snoeien is altijd een beetje zoals naar de kapper gaan: “gewoon een beetje bijknippen meneer” –en voor ge ’t weet ziet ge d’er uit gelijk een gepluimd kieken. Enfin soit. Ik ben nogal tevreden met het resultaat…

Voor:

Tiens. D’er zit precies nog een kot achter die struiken…

(Na –een beetje overbelicht, ik was de manual mode aan ’t uittesten:)

autumn

Net terug van de zee (nu ja, sinds vanmiddag). Rap naar ’t stad om inkopen, en teruggekomen tussen twee buien door met een lading strips van De Poort: de eerste vier delen van Lanfeust de Troy en vooral Extra Muros (tome 1 : La Griffe du diable). De Troy-boeken zaten in een pakket, ttz bij elke strip die je kocht kreeg je er een extra bij (niet naar keuze helaas).

Foto’s volgen dra; we hebben wellicht de mooiste periode van deze week aan zee doorgebracht, maar we zijn precies wel met een gezamenlijke verkoudheid teruggekeerd. Het herfst offensief is ingezet.

kinderhand

We hadden Henri beloofd dat hij bij oma en opa eens achterop mocht zitten op de motor. Omdat het een straat zonder verkeer was, en op voorwaarde dat hij zich heel goed ging vasthouden. En met een snelheid van 10 per uur. Zie eens hoe blij…

(Fuji camera )

ja, (ja,) nee, ja

  • ja: buddha bar. Zeer sympathieke bediening, lekker eten. Je kan er tapas eten (geen spaanse tapas, maar eerder een sampler van het aanbod) of oriëntaals aandoende schotels. Aanrader voor een snelle hap.
  • (naast de buddha bar is a food affair: zeer klantvriendelijk, gezond aandoende en flexibele keuken, de beste crême brulée van Gent)
  • nee: faits divers. Chichi. Bij de bestelling getwijfeld tussen tonijn niçoise en salade met kip. Toen ik aan de dienster vroeg of de tonijn vers was, of uit een blik kwam, was ze zeer resoluut: de tonijn is vers, ze zijn hem vanochtend nog komen leveren. Yeah, right. Ze waren die ochtend waarschijnlijk tonijnsla komen leveren, want dat kreeg ik op mijn bord: tonijn uit blik in mayonnaise etc gedraaid. Niet echt mijn gedacht van verse tonijn. Afrader.
  • ja: belga queen. Een beetje prijzig, maar beslist de moeite waard (ook al voor het interieur). We bestelden een pannekoek met suiker, en eentje met confituur, een ijs met peperkoek en chocolade, een koffie, en een muntthee. De koffie was heerlijk sterk, de muntthee was met verse blaadjes, en de ijs met perperkoek en chocolade kende zijn gelijke niet. De pannekoek met confituur was voor mij. Normaal gezien ben ik niet zo’n grote fan van confituur, maar ’t is altijd beter dan suiker. Ik kreeg twee potjes confituur: eentje was eerder appelmoes (dan -confituur) met kaneel (heerlijk), en het tweede was zo mogelijk nog beter, een rode vruchten confituur, die eigenlijk meer een coulis was. Een absolute aanrader.

… yes you can.

Gisteren wel degelijk Fnacdag. Twee CDs (Sven Van Hees en Pat Metheny), 1 DVD (Rosemary’s Baby) en een fototoestel.

Het is uiteindelijk toch de G5 geworden. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik die 5 megapixels niet nodig heb, maar het prijsverschil tussen de G3 en de G5 was echt verwaarloosbaar (nu ja relatief gezien dan). We hebben nog eventjes aan de IXUS 400 getwijfeld, maar het kwaliteitsverschil en daarmee ook de te voorziene leeftijd lagen behoorlijk lager dan bij de G5.

Vandaag voor de eerste keer op stap gegaan met het toestel, en meteen een 177 foto’s gemaakt. Het verschil met onze oude Fuji MX-2700 is enorm. (Gelukkig maar, hoewel de Fuji indertijd meer heeft gekost dan de Canon nu.) De foto’s zijn haarscherp (vandaag enkel op 1024×768 in superfine gewerkt, volautomatische modus), en de reactiesnelheid van de sluiter is toereikend (het is geen rangefinder natuurlijk).

Binnenkort plaats ik een paar testbeelden en wat meer bevindingen on-line, maar ondertussen verdwijnen we een voor paar dagen naar zee.

more canon

Uit een interessant Interview with Alessandro Stanzani, Canon Europe Head of Marketing (op PhotographyBLOG) komen volgende citaten:

Photography used to be tightly limited. Shoot a roll of film, take it to the photo store and pick up the prints some time later. For 99% of people, this is what photography was. Only professionals and dedicated enthusiasts had the time and resources to truly explore their creativity.

[…]

Alongside that, we are witnessing a huge shift in consumer behaviour. Consumers with digital cameras are taking five times as many photographs as they used to. They are experimenting with software to edit, manipulate and enhance their photographs.

Uit de rest van het interview blijkt dat Canon ervan overtuigd is dat digitaal analoog zeer snel zal vervangen (en dat eigenlijk grotendeels reeds heeft gedaan).

En het is gewoon een feit dat je je veel minder inhoudt om digitale foto’s te nemen dan analoge. Ttz eenmaal bezig met analoog schiet ik gerust x aantal filmpjes vol (gemiddeld een 10-tal), maar de kosten voor ontwikkeling en afdruk lopen dan al gauw op natuurlijk. Bij digitaal heb je die kost niet meer. Je hoeft immers geen afdruk meer te hebben van je foto’s om ze op een aanvaardbare grootte te kunnen bekijken. Opladen naar de computer, en kiezen.

Als je veel foto’s wil afdrukken zal de kost misschien gelijk oplopen (of zelfs iets hoger liggen momenteel), maar het zijn vooral de opstartkosten die digitaal iets duurder kunnen maken (afhankelijk van je intenties). Vooreerst is er het toestel (500+ EUR entry-level: veel duurder dan een gelijkaardig toestel analoog), en de eventuele (foto)printer + papier. Maar -1- (consumer) digitale foto’s worden gewoon veel minder afgedrukt en -2- je hoeft geen (foto)printer aan te schaffen, maar kan gebruik maken van een on-line service of gewoon de foto’s op je geheugenkaart in een fotocenter binnenbrengen.

Een digitaal toestel mag dan duurder zijn, maar aangezien er meer foto’s genomen worden dan met een analoog toestel, en minder foto’s worden afgedrukt, is de kost per foto veel lager voor digitaal dan voor analoog.


Jaja, en al dat bovenstaande gewoon om mezelf meer redenen te geven om zaterdag toch maar een nieuw (digitaal) toestel te kopen.

onhandig

Misschien moet ik toch maar een beetje beginnen opletten. Alweer in mijn vinger gesneden met dat Japansch Mesch. Mijn linkerduim om precies te zijn, terwijl ik probeerde het vel van een lookteen te snijden. Een beetje druk op het droge lookvel, maar eenmaal daardoor is het dus beter geen druk meer uit te oefenen met het mes. Dwars door lookteen, half door duim. Bloed op aanrecht (veel). Oeps.

misc 20030820

  • Triumph heeft dit weekend z’n nieuwe cruiser voorgesteld, de Rocket III. Een 2,3 l motor met 140 pk (ter referentie, mijn Alfa 156 is een 1,8 l met 144 pk). De 147 ft.lbf torque komt reeds vrij bij 2.500 rpm (en 90% daarvan reeds bij 1.800rpm). Can you spell acceleration?
  • Ook Canon zit niet stil: die kondigen vandaag de EOS 300d aan (cfr PhotographyBLOG).
  • Ook in het koningshuis roerde wat: de eerste zoon van Filip en Mathilde: Gabriël. Waardoor Laurent nu slechts 10e in lijn is voor de troonsopvolging.
  • En volgende week weer een ganse week vakantie (+ de 1e september). Jaja, ’t is komkommertijd.