ja, (ja,) nee, ja

  • ja: buddha bar. Zeer sympathieke bediening, lekker eten. Je kan er tapas eten (geen spaanse tapas, maar eerder een sampler van het aanbod) of oriëntaals aandoende schotels. Aanrader voor een snelle hap.
  • (naast de buddha bar is a food affair: zeer klantvriendelijk, gezond aandoende en flexibele keuken, de beste crême brulée van Gent)
  • nee: faits divers. Chichi. Bij de bestelling getwijfeld tussen tonijn niçoise en salade met kip. Toen ik aan de dienster vroeg of de tonijn vers was, of uit een blik kwam, was ze zeer resoluut: de tonijn is vers, ze zijn hem vanochtend nog komen leveren. Yeah, right. Ze waren die ochtend waarschijnlijk tonijnsla komen leveren, want dat kreeg ik op mijn bord: tonijn uit blik in mayonnaise etc gedraaid. Niet echt mijn gedacht van verse tonijn. Afrader.
  • ja: belga queen. Een beetje prijzig, maar beslist de moeite waard (ook al voor het interieur). We bestelden een pannekoek met suiker, en eentje met confituur, een ijs met peperkoek en chocolade, een koffie, en een muntthee. De koffie was heerlijk sterk, de muntthee was met verse blaadjes, en de ijs met perperkoek en chocolade kende zijn gelijke niet. De pannekoek met confituur was voor mij. Normaal gezien ben ik niet zo’n grote fan van confituur, maar ’t is altijd beter dan suiker. Ik kreeg twee potjes confituur: eentje was eerder appelmoes (dan -confituur) met kaneel (heerlijk), en het tweede was zo mogelijk nog beter, een rode vruchten confituur, die eigenlijk meer een coulis was. Een absolute aanrader.