voorspel

Los van de kleurenstelling en de halve liquid design (ofwel doet ge ’t goed ofwel doet ge ’t niet) ben ik er ook niet echt zot van, van de nieuwe mezzoblue. (En hoe zit het met de commentaar? Commentaar waar je een legende voor nodig hebt? Commentaar waarbij de tekst van het artikel niet wordt getoond?)

Los van de nieuwe mezzoblue. Het lijkt tegenwoordig een beetje een trend om op de homepage niet langer de volledige entry te tonen (cfr inderdaad mezzoblue, maar ook bij asterisk, design by fire en whitespace is het overigens van hetzelfde laken een broek).

Iedereen heeft zijn mond vol van accessibility, maar op een dergelijke manier maakt men het voor de bezoekers toch heel wat minder evident om de inhoud vlot te bekijken. Tuurlijk, de inhoud is er wel, maar om die volledig te zien, moet je nog eens klikken (Continue Reading…).

Die taktiek werkt wel op een lange archiefpagina: als de 50 entries van een maand of een categorie allemaal (volledig !) op één pagina worden gesmeten kan je een tijdje wachten voor die pagina binnenkomt. Maar op de homepage!?

Een mogelijke oplossing zou zijn om dit (op de homepage) pas toe te passen vanaf de tweede entry –of nog beter vanaf de eerste entry van de vorige dag of bij entries ouder dan 24uur. Helemaal goed zou zijn dat je via een cookie bijhoudt wanneer je bezoeker de laatste keer je site heeft bezocht, en dat je dan meteen alle entries toont die de persoon heeft gemist.

En dan zit het spel op de wagen…