kinja cool

Meestal benader ik web based solutions met een gezonde hoeveelheid scepsis. (Ik ben er nog altijd van overtuigd dat typekey gedoemd is om te mislukken.)

Singlefile heb ik een kans gegeven, maar bleek niet flexibel genoeg. Bovendien worden je gegevens ergens op een server bewaard waar je langs geen kanten controle over hebt (zo ook voor typekey en de gehypte gmail).

Kinja is anders. Kinja (the weblog guide) is te omschrijven als een (weblog) news aggregator (zoals Newsgator, Feeddemon en NetNewsWire).

Kinja is a weblog portal, collecting news and commentary from some of the best sites on the web. Visitors can browse items on topics, everything from food to sex. Or they can create a convenient personal digest, to track their favorite writers.

Het voordeel van een web based tool als weblog reader is (1) dat je voor het lezen van weblogs toch al in de browser bezig bent, en (2) dat je een gelijkaardige interface hebt (zonder nieuwe setup) voor de computer op het werk, de compter thuis (of onderweg), en dat die bovendien onafhankelijk is van het OS.

Ook voor de log files is dit interessant: in de referer logs wordt duidelijk de URL vermeld, met daarin de Kinja username. (Bij bovenstaande tools gebeurt dat niet.) Zo krijgen we toch weer een beetje een idee over wie onze (on)zinnen leest.

(Kinja digests kunnen publiek toegankelijk worden gemaakt. For what it’s worth, hier is de mijne –voor directe toegang tot de logs, zie ook de links.)