Here we go. Again.

Grmbl. Na zoveel jaar en het drievoudig aantal pogingen, ben ik opnieuw begonnen al mijn muziek op de computer te importeren. Een aantal mogelijkheden die ik miste blijken ondertussen mogelijk, zoals sorteren op Album by Year én er is een tabje Sorting, dat sinds iTunes 7.1 toelaat om de manier waarop muzikanten worden gesorteerd logischer te maken.

De artiest mag dan nog steeds “Art Blakey” zijn, onder Sort Artist kan ik “Blakey, Art” ingeven, en ziet: eindelijk worden mijn cd’s alfabetisch op familienaam gesorteerd. En vervolgens op Album by Year –chronologisch dus vs gewoon op album naam. Het ding is helaas niet verstandig genoeg om die voorkeuren te onthouden. Als ik later een album van Art Blakey toevoeg, moet ik opnieuw het veld Sort Artist invullen.

We beginnen met jazz. En ik zit aan de b van –u raadt het– Blakey, Art, maar ook Blanchard, Terence; Bley, Paul en zelfs Bobo, Willie. Binnenkort weet ik eindelijk hoeveel (jazz) cd’s ik heb. Al zal ik iTunes vannacht maar beter van (externe) harddisk laten veranderen (Consolidate Library). 193 GB used; 40 GB available. Nog goed dat ik er nog eentje van 500 GB liggen heb (jawel: ik importeer losless).

2 gedachtes over “Here we go. Again.”

  1. gij gebruikt dus iTunes ? Maar, trekt ge er dan ook mp3’s van ? Of maak je alleen maar een lijst ? Ik zou heel graag een goed programma vinden om dat laatste voor mekaar te krijgen… En per album de mogelijkheid om naast jaartal, uitvoerder, … ook nog eens op de nummers die er op staan te kunnen zoeken. Bestaat zoiets ? Dit terzijde.

    Allez, ge zijt dus ook nog efkes zoet, me dunkt ! Succes !

  2. m4a’s (mp4-audio dus). Ik gebruik CDpedia van bruji om mijn lijsten bij te houden, al heb ik dat nog nooit gedaan voor audio –CDpedia kan gelinked worden aan iTunes, en dat neemt dan gewoon alle info over (behalve de audiobestanden zelf dus). Bruji heeft een iPhone app, zodat ik ook daar alle info heb (er zijn recent problemen gerezen tussen dergelijke apps en amazon).

    Ik ben ook vragende partij voor een goede audio catalogus. Bij jazz en klassiek is het interessant om de uitvoerders te kennen, maar ik vind zo niet meteen een stuk software dat zoiets aanbiedt.

Reacties zijn gesloten.