Jazz Middelheim begint morgen

Sinds vorig jaar is Jazz Middelheim (opnieuw) een jaarlijks gebeuren. De organisatie is sindsdien grotendeels in handen van dezelfde mensen die ook instaan voor Gent Jazz, wat vanzelfsprekend niet wil zeggen dat de VRT niet langer meespeelt. Wel integendeel: Klara zendt elke festivaldag uit van 18u tot middernacht vanuit het festivalPark-Den-Brandt, en via Canvas+ kan u vanaf vrijdag zelfs meekijken. Vanavond ziet u daar overigens het concert dat Toots Thielemans –de peter van het festival– er vorig jaar gaf.

4 festivaldagen, goed voor 15 concerten (vier per dag dus, behalve vrijdag), met internationale uitschieters zoals John Zorn, Dee Dee Bridgewater, Enrico Rava, en Charlie Haden. Zondag ziet er de meest aantrekkelijke dag uit, met Bert Joris; Jason Moran en Bill Frisell; Charlie Haden met Kenny Barron; en als toemaatje David Murray die de croonertoer opgaat, inclusief strijkersensemble. VijfTV of Canvas? Wij gokken op heel goed —check this out!

Nog zo’n dubbeltje op zijn kant zijn de improvisaties van Laurie Anderson, Lou Reed & John Zorn, die in de media heel sceptisch onthaald werden. Ze worden vooraf gegaan door een Belgisch programma dat start met The Circle, die saxofonist Mark Turner meebrengen; Octurn (yummie!); en FES (FES is altijd feest™).

Elke dag zijn er ook jamsessies, in het Crowne Plaza Hotel, op wandelafstand van het festival, en waar overigens de meeste artiesten verblijven. Een trio rond Free Desmyter leidt de jams in.

Bekijk het programma eens, er zit zeker iets tussen naar uw gading. Voor de prijs moet u het al niet laten; tickets zijn verkrijgbaar vanaf 32 euro aan de kassa –er blijven trouwens dagelijks een paar honderd tickets beschikbaar voor kassaverkoop. Kinderen tot 2 jaar mogen gratis binnen, en tot 12 jaar betalen ze een luttele 5 euro. Allen daarheen!

Een gedachte over “Jazz Middelheim begint morgen”

  1. Al 14 dagen zijn ze daar bezig om de boel recht te zetten… ik train daar dus altijd tijdens mijn middagpauze. Ze zouden al die lopers daar een inkomskaart moeten geven als compensatie :-).

Reacties zijn gesloten.