strips 200906

Bijna allemaal goed, deze maand –t.t.z. ik heb eigenlijk niks om over te klagen. Zowat alle reeksen die ik volg, gaan de goede richting uit (Seuls en Y: The Last Man); en ik ben aan een paar nieuwe dingen begonnen, die ook al goed zijn (Ikigami en de klassieker Battle Angel Alita). Heel erg tevreden ben ik van het einde van de (prequel) reeks Rose Hip Zero, waarin een aantal zaken uit het ‘oorspronkelijke’ Rose Hip Rose worden verklaard.

Enkel Le Groom vert-de-gris, het meest recente nummer in Une Aventure de Spirou et Fantasio par… heeft me wat ontgoocheld.

 1. Seuls, Tome 4 : Les cairns rouges / Gazzotti/Velhmann / 2009 / **(*)
  Jaja, er zit een positieve evolutie in de kwaliteit van dit verhaal. Van kinderdingske wordt dit een beloftevolle reeks, die de nieuwsgierigheid van de lezer weet vast te houden. Benieuwd naar de volgende episode.
 2. Y: The Last Man Vol. 5: Ring of Truth / Brian K. Vaughan / 2005 / **(*)
  En hetzelfde geldt voor deze reeks. Het wordt er alleen maar beter op.
 3. Y: The Last Man Vol. 6: Girl on Girl / Brian K. Vaughan / 2005 / **(*)
  Gelijk de titel zegt, gaat dit boek voornamelijk over Girl on Girl –niet moeilijk natuurlijk, als er maar één man meer op de aarde overblijft. Oh, en op een vrouwelijk-softe manier overigens, dit is geen hentai.
 4. Last Bullets / Antoine Ozanam, LELIS / 2009 / **(*)
  Heel interessant getekend, heel mooi gebruik van de kleur groen. Het verhaal zit goed in elkaar, maar ken een beetje een naïef einde. Niettemin het betere werk, als u de laatste paar pagina’s even negeert.
 5. On the road / Guillaume Clavery, Paul Drouin / 2009 / **
  Weinig inhoud, leutig om lezen, goed getekend. Op een goede manier middelmatig.
 6. Battle Angel Alita #1 / Yukito Kishiro / 1991 / **(*)
 7. Battle Angel Alita #2 / Yukito Kishiro / 1991 / **(*)
  Een klassieker met eenvoudige dialogen en plotlijnen, maar prachtige tekeningen. Te verkrijgen in het Engels, Frans, en zelfs het Nederlands.
 8. Ikigami, Préavis de mort tome 1 / Motoro Mase / 2009 / **(*)
 9. Ikigami, Préavis de mort tome 2 / Motoro Mase / 2009 / **(*)
  In twee woorden: de serie speelt zich af in een fictief Japan, waar schoolkinderen ingeënt worden, en waarvan een klein percentage een voorgeprogrammeerde nanobom bevat. De personen die zullen sterven, worden 24u voor hun dood (leeftijd ts 18-24) daarvan op de hoogte gesteld. Een dankbaar gegeven voor een hele hoop drama.
 10. Bioméga T02 / Tsutomu Nihei / 2009 / **
  Nog steeds een wreed schoon getekend en fascinered verhaal. In het jaar 3005 moet de mensheid gered worden van een virus dat de aardse populaite heeft omgetoverd tot zombieachtige dingen. Met een vermenselijkte beer als een van de nevenpersonages.
 11. Rose Hip Zero, tome 05 / Tôru Fujisawa / 2009 / **(*)
  Och! Gans de Rose Hip Rose serie (gepubliceerd vóór, maar zich afspelende ná Rose Hip Zero) is plots veel duidelijker geworden. Boek vijf is het slotstuk van deze reeks, en als u interesse hebt voor deze serie, dan begint u toch best met die ‘Zero‘ boeken.
 12. Le Groom vert-de-gris / Schwartz & Yann / 2009 / **
  Een beetje een té gemakkelijk album, deze meest recente aflevering van Une Aventure de Spirou et Fantasio par…. Boordevol knipogen naar andere stripfiguren, en naar gebeurtenissen, dat het eigenlijke verhaal soms iets te veel uit het oog wordt verloren.

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(strips vorige maand)

Een gedachte over “strips 200906”

Reacties zijn gesloten.