strips 200905

 1. Paris-New York, New York-Paris / Raphaël Drommelschlager / 2009 / *(*)
  Contrived, zouden de Engelsen zeggen. Er is een grens aan al die pseudo-ingewikkelde plotten, en dit verhaal heeft die grens duidelijk overschreden.
 2. Ken Games, 1/3: Pierre / Robledo/Toledano / 2009 / ***
  Dit is duidelijk andere koek. Niet dat het daarom geheel origineel is, maar het behoud een zeker element of surprise. Een reeks die goed begint, ik hoop dat de auteurs het volhouden tot het einde. Ik heb er alvast goede hoop op.
 3. Rocher Rouge / Michaël Sanlaville / 2009 / ***
  De KSTR reeks op zijn best. Goed plot en leuke subplotten, een beetje erotiek en flink wat spanning, een degelijk, bijna klassiek verhaal, dat mij goesting doet krijgen naar meer. Aanrader.
 4. Lives, tome 2 / Masayuki Taguchi / 2009 / **
  Deze reeks stopt redelijk abrupt na twee episodes, misschien omdat de auteur zelf ingezien heeft dat hij zichzelf een beetje aan het plagiëren was. Een variatie op Battle Royale dus, leutig, maar ook niet meer dan dat.
 5. Air, vol. 1: Letters from Lost Countries / G. Willow Wilson & M. K. Perker / 2009 / **(*)
  Veelbelovende reeks, waarvan ik in het begin dacht dat de auteurs zich gewoon sterk op Lost hadden laten inspireren, maar er zit precies toch net iets meer achter. Of toch niet. Ik ben toch benieuwd genoeg om naar deel twee uit te kijken.
 6. Battle Vixens, Vol. 3 / Yuji Shiozaki / 2005 / *(*)
  Euh ja. Ik wou eigenlijk de volgende in de reeks Battle Royale kopen, maar die was niet op voorraad. Dus heb ik twee andere soortement Battle boeken gebkocht, maar de inhoud is toch redelijk anders. Niet meteen expliciet of zo, maar ik vermoed dat de plot eruit bestaat dat de meiskes zoveel mogelijk hun onderbroek laten zien. Daar schijnt een ganse subcultuur voor te bestaan in die manga dingen. Whatever plot erin zat, was ofwel te complex ofwel te dun om ook maar iets van te begrijpen. Nog goed dat er prentjes waren. Euh, denk ik.
 7. Rose Hip Zero, tome 4 / Tôru Fujisawa / 2008 / **
  De Rose Hip Zero reeks is eigenlijk interessanter dan de Rose Hip Rose reeks. Het verhaal is spannender, en er zit meer continuïteit in. En minder ondergoed dan die Battle Vixens hierboven. Al hoeft u dan niet zo op te pakken, nee.
 8. Ultra: Seven Days / The Luna Brothers / 2005 / ***
  Ik ben een fan van de vermenselijking van superheroes. En ik ben een fan van The Luna Brothers –één van de weinigen (de enigen ?) die het concept scherptediepte in hun tekeningen gebruiken. Goed getekend, goed verhaal.
 9. Parce que le paradis n’existe pas / Marie & Vanders / 2009 / **(*)
  Mooi gedaan, goed afgewerkt, maar een beetje te weinig origineel om Gigiantisch Goed™ te zijn. Niettemin: schrijnende toestanden, heel proper geïntegreerde flashbacks, schone tekeningen en verzorgde teksten.
 10. Battle Club Volume 5 / Yuji Shiozaki / 2009 / **
  Veel ondergoed, in dit verhaal dat ik gekocht heb tezelfdertijd als Battle Vixens, Vol. 3, en om dezelfde reden. Een beter verhaal –en méér verhaal– dan bij die Vixens overigens, en vermoedelijk zit dat ondergoed –of somtijds het gebrek daaraan– er voornamelijk (niet) bij om de strip aan het mannelijk publiek te slijten. Misschien koop ik er nog wel eens iets van, maar het staat niet meteen hoog op mijn prioriteitenlijst.
 11. Hack/Slash Omnibus, vol. 1 / Tim Seeley / 2008 / **
  Niet slecht, maar verschrikkelijk braaf in het begin; tegenvallend braaf zelfs. Maar er zit evolutie in, en dat is dan weer goed. Volume 2 kondigt zich alvast beter aan!
 12. Hack/Slash Omnibus, vol. 2 / Tim Seeley / 2009 / **
  Veel beter al: er zit meer diepte in de personages, het is minder braaf en gekuist -er zitten zelfs Suicide Girls (links is NSFW denk ik) in.
 13. Billy Wild: L’Intégrale / Colombo / 2009 / ***(*)
  Er is maar één ding wat dit stripverhaal –mogelijks– nog beter had gemaakt, en dat was het gebruik van rood voor bloed. Fantastisch getekend, spannend en onderhoudend verhaal, zonder morele bemoeizucht of ander bijhethaargetrokkenheid. Aanrader!

0 te vermijden / * slecht, maar leesbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(strips vorige maand)