films 200904

We hebben ons gematigd, deze maand. Misschien zit het oprukkende goede weer er voor iets tussen, of die paar dagen Amsterdam, in elk geval, geen twintig films gezien, in april. Niet dat we daar per se rouwig om moeten zijn.

 1. Hannibal Rising / Peter Webber / 2007 / 2BE / *(*)
  Mja. Er was geen enkele bestaansreden voor deze film/dit boek in de Hannibal Lecter serie eigenlijk. Toch niet op deze belabberde manier uitgewerkt. Een beetje ontgoochelend van Peter Webber, na het beloftevolle Girl with a Pearl Earring
 2. Dark Water / Walter Salles / 2005 / één / **(*)
  Geslaagde remake van Hideo Nakata’s Honogurai mizu no soko kara. Walter Salles heeft zijn best gedaan om de film veel toegankelijker te maken dan het oorspronkelijke, zonder al te veel aan Hollywood te moeten toegeven. Met de delectable Jennifer Connelly overigens.
 3. Kung Fu Panda / Mark Osborne & John Stevenson / 2008 / DVD / *(*)
  Niet echt origineel, maar toch onderhoudend voor het doelpubliek.
 4. Michael Clayton / Tony Gilroy / 2007 / Prime / ***(*)
  Er is nog kwaliteit. Gilroy toont hoe –met zijn debuut— zelfs van een court house drama een spannende film kan gemaakt worden. Al kan het geen kwaad dat er een hele resem schitterende (al dan niet executive) produceres aan meedoen: Sydney Pollack, Steven Soderbergh, Anthony Minghella en George Clooney zelve. Puike film.
 5. XIII / Duane Clark / 2008 / Prime / *(*)
  Niet echt interessant voor de fans van het gelijknamige stripverhaal.
 6. The Other Boleyn Girl / Justin Chadwick / 2008 / Prime / **
  Mja. Het is ongeveer een jaar geleden dat ik het boek gelezen heb, en hoewel de film niet de verschrikking is geworden waarvoor ik had gevreesd, mist het toch veel van de ‘diepgang’ en achtergrond die het verhaal interessant maakten. Het boek is beter dan de film dus.
 7. Lethal Eviction / Michael Feifer / 2005 / Prime / 0
  Scenarist Gary Barkin heeft zijn mosterd gehaald bij films zoals Sisters (1973, van Brian De Palma) en Doppelganger (1993, met Drew Barrymore), echter zonder meerwaarde. Zowel de uitvoering van regisseur Feifer als de fotorafie laten redelijk wat te wensen over. Met Jennifer Carpenter, de ‘zus’ van Dexter.
 8. AVPR: Aliens vs Predator – Requiem / Colin Strause & Greg Strause / 2007 / Prime / 0
  Met moeite bekijkbare sequel die zich voornamelijk in het duister afspeelt –vermoedelijk om op de SFX te bezuinigen. Brol.
 9. Hitman / Xavier Gens / 2007 / Prime / *(*)
  Mja, dit blijft natuurlijk geheel binnen de conventies van het genre, maar niettemin is de film net onderhoudend genoeg.
 10. The Flock / Wai-keung Lau & Niels Mueller / 2007 / Prime / 0
  ’t Is met Richard Gere. Waarom ik naar een film met Richard Gere gekeken heb, ik weet het niet –sinds American Gigolo speelt hij steeds dezelfde rollen, en de mens gaat nu niet meer veranderen. Ook inhoudsgewijs stelt deze erm… ‘film’ niets voor.
 11. Death Sentence / James Wan / 2007 / Prime / **(*)
  Van de regisseur die Saw op de wereld losliet, krijgen we deze redelijk geweldadige film. Met Kevin Bacon, in een tamelijk ongewone rol voor zijn doeningen. De eerste helft is bijna uitstekend te noemen, maar de tweede ontaardt in een mix van Dirty Harry en een videospelletje. Nochtans een ontspannende (mja, dat zal wel niet het juiste woord zijn) film, die blijft boeien, ondanks die tweede helft.
 12. El Orfanato / Juan Antonio Bayona / 2007 / Prime / **(*)
  Ik denk niet dat ik al een film van regisseur Juan Antonio Bayona had gezien, maar van producer Guillermo del Toro herinner ik mij met veel genoegen El laberinto del fauno. Dit verhaal is (opnieuw) heel mooi opgebouwd, en bevat prachtige fotografie. Het verhaal zelf is niet echt vernieuwend te noemen, maar de regisseur slaagt erin de spanning heel realistisch te houden. Zeker iets voor fans van M. Night Shyamalan.
 13. Noise / Henry Bean / 2007 / Prime / *(*)
  Ghoh, waarom niet. ’t Is redelijk pretentieloos, behoorlijk ontspannend, soms zelfs grappig, en ge wordt gemakkelijk in het verhaal betrokken. ’t Is een beetje afkijkwerk van het thema van Falling Down, maar hey, ik kan mij gemakkelijk minder aangename dingen voorstellen dan naar Bridget Moynahan en Margarita Levieva zitten kijken eigenlijk.
 14. P.S. I Love You / Richard LaGravenese / 2007 / Prime / *(*)
  Euh, tjsa, kijk, de enig echte onvervalste wijvenfilm van deze maand. Mogelijks te beschouwen als antipool/antidote voor Hitman?

0 te vermijden / * slecht, maar bekijkbaar / ** goed / *** zeer goed / **** fantastisch (meer uitleg bij de quotering)

(films vorige maand)

6 gedachtes over “films 200904”

 1. – hannibal rising: slecht! maar op de moment niet zo heel slecht…nutteloos en veel met rising heeft het niet maken…
  – el orfanato: ik ben blij da tik niet alleen maar met z’n drietjes inde krakende sphinkx cinema zat. huiveringwekkend, ik kan niet meer tegen spokenfilms met mensengeesten…

 2. Mja, maar de meeste heb ik toch wel met plezier bekeken –behalve dan die 0-films. Maar dat hebt ge eigenlijk al door van bij het begin, en dan doe ik ondertussen nog iets anders, gelijk de gazet lezen of zo. Stoppen in het midden van zo’n film, dat kan ik niet, dat is hetzelfde met een boek overigens: hoe slecht het ook is, ik moet en zal doorgaan tot het einde. Dwaas van mij, eigenlijk 🙂

  Maar dus zelfs dingen gelijk Hitman zie ik best graag. ’t Is altijd goed om uw gedachten eens te verzetten met zo’n films.

 3. Ga jij die videos allemaal op ouderwetse manier huren? Of doe jij al op geavanceerde manier aan legale download?

Reacties zijn gesloten.