Toeme toch!

Zit ik nu al een ganse week –wat zeg ik: meer dan een week– te broeden op een artikel over hoe slecht het wel gesteld is met het openbaar vervoer in Gent. Dat ze altijd te laat zijn, te weinig frequentie hebben, en meestal eivol zitten.

Ziet er ons deze middag toch wel geen trambestuurder van ons huis tot aan de halte spurten, en wacht hij toch niet geduldig tot wij konden opstappen zeker? (Ja, het was wel degelijk op ons, want er stond niemand aan de halte te wachten, en er moest niemand afstappen.) Gans mijn geduldig opgebouwde wrevel weg, gelijk sneeuw voor de zon.

(Nogmaals bedankt voor het wachten overigens!)

5 gedachtes over “Toeme toch!”

 1. Oh, maar die zijn er ook nog (gelukkig) , kwam ik ooit eens van de hoek van de Sportstraat naar de tram gelopen richting station *zwaai – zwaai* en diene mensch heeft braaf gewacht tot ik kon instappen. Made my day. ’t Is niet altijd kommer en kwel. Ik heb de bestuurder dan ook uitvoerig zitten bedanken!

 2. Sinds ik ook met de MIVB in Brussel reis, ben ik bijzonder tevreden over De Lijn in Gent. Enige uitzondering: de overvolle bussen en trams in de ochtendspits: daar moet echt iets aan gedaan worden.

  Ik neem elke dag tram en bus in het Gentse en heb echt bijzonder weinig klachten; in Brussel kan je daarentegen totaal niet op stiptheid rekenen met de bussen…

 3. hoe was het in de Standaard aan de kouter?
  ik zat in de auto die jullie vol hoffelijkheid heeft laten oversteken op het zebrapad :o)
  (ik ben niet 100% zeker dat jullie het waren)
  (auto inc lading nieuwe supermusieks: The Ben Webster/harry edison sessions with billy holiday, New York Days van Enrico Rava, Dynasty van Stan Getz en Gerry Muligan Quartet with Chet Baker)

 4. Oh. Hoe is die van Enrico Rava?
  En ook: ah! Dat is best mogelijk, want wij zijn De Standaard geweest. Niks gekocht (daar) overigens. Ik was op zoek naar dat Bistro-boek, maar ze hadden het niet meer op voorraad. Edoch, bedankt voor de hoffelijkheid :p

 5. Wij zijn ook héééél tevreden over de Lijn. Met ons abonnement rijden we er lustig op los. En ja, de ene chauffeur is al vriendelijker en behulpzamer dan de andere, maar dat is in elk beroep hé! En wij kunnen tot een stuk in de nacht met de tram naar ons huis in Wondelgem. Heel handig!

Reacties zijn gesloten.