Buizen

Vier jaar na aanschaf waren de lampen van mijn versterker op. Gekraak was mijn deel, en er zat niets anders op dan op zoek gaan naar nieuwe. Het internet is uw vriend, en na enig zoekwerk vond ik betaalbare lichtjes voor mijn versterker. Betaalbaar, want die dingen kunnen —redelijk gemakkelijk blijkbaar– tot 1.200 EUR voor een gepaard setje van vier gaan.

buizenversterker

Euh ja, de B&O is (opnieuw) naar de woonkamer verhuisd, en ik heb een Cambridge Audio DacMagic in huis gehaald (dat zilver ding links op de foto) om de (losless) muziek van de computer (iTunes) van digitaal naar analoog om te zetten en door de versterker te sturen. Ja, het verschil is duidelijk hoorbaar.

Waardoor mijn last.fm account weer wat actiever gespijsd wordt.

4 gedachtes over “Buizen”

 1. Ik was al een tijd reviews aan het lezen over die DacMagic. Interessant om weten dat jij er zo eentje in huis hebt (waarom verbaast me dit niet?). Voorlopig stel ik de aankoop nog even uit, totdat onze verbouwing achter de rug is. Als versterker heb ik de LFD gekozen http://home.scarlet.be/raf.persoons/highend/tekst/overLFDsilver_en.html

  In principe evenaart deze setup (Mac -> digitaal out -> DacMagic -> analoog out -> versterker) de kwaliteit van je oude Njoetjoeb (of hoe was het nu ook weer) CD speler, right?

  Overigens, heb je nu je complete collectie weer in iTunes gestoken? Zie http://blog.volume12.net/4199.htm

 2. @Tom: zeer zeker. Ik zal mijn oordoppen vaker moeten uit laten bij de concerten 😉

  @Frederik: ziet er een interessante versterker uit!

  De DacMagic komt dicht in de buurt, maar de NjoeTjoeb is nog net ietsje anders/beter. Wat warmer vooral, maar er zit dan ook een lamp/buis in de cdspeler. Edoch, zeer tevreden van die DacMagic; en zeker prijs/kwaliteit-gewijs zal je niet meteen iets beters vinden.

  De ganse collectie zit nog niet in iTunes; er zitten amper 500 cds in. De nieuwe komen er in elk geval bij, de oude worden aangevuld naarmate ik er nood aan heb om ze opnieuw te horen 🙂

 3. ik. heb. zo’n. goesting. voor. zo’n. installatie.

  zucht.

  Al jaren van gedroomd … en al de 32 gepasseerd!

  Ben ik dan nu zwanger?

Reacties zijn gesloten.