canon_bloggers_handson (bis)

“En, zijt ge verkocht?”, vroeg een medeblogger mij ergens halverwege de canon bloggers hands on, gisteren in Anderlecht.

“Absoluut,” antwoordde ik, “en gij?”

Destijds ben ik van Nikon naar Canon geswitched om twee redenen. Ten eerste was Canon de enige die een erm… min of meer betaalbare full frame aanbood, en ten tweede was de kwaliteit bij hogere iso-waarden stukken beter dan bij de concurrent. Wat ik mis bij mijn 5D, is die automatische sensor cleaning, die er sinds de 40D (of zo) op zit, en –zoals altijd– nog betere (lees: nog hogere) kwaliteitvolle iso-waarden. Die 5D mark II schijnt dat allemaal aan te bieden. Tenminste, die sensor cleaning, dat zit erop, en over de iso-waarden is iedereen te spreken. Hoe het daarmee echt zit, dat weet ik niet, want de paar RAW files die ik heb gemaakt kunnen voorlopig nog niet worden geopend, en bovendien zou ik het toestel wel eens willen testen in de omstandigheden waarin ik het zou gebruiken. “Dat is zeker mogelijk”, beweerden de mensen van Canon, dus ik hoop dat ik binnenkort een concertje of twee-drie met zo’n mark II kan verslaan.

canon canon

In ieder geval, het toestel lag goed in de hand, wij behoorden tot de happy few die het produkt niet alleen te zien, maar ook in handen kregen, en –ik val in herhaling– ik zou het graag eens aan een grondiger –praktische– test onderwerpen. Het leek soms meer een blog meeting dan een product test, maar dat was waarschijnlijk omdat studiowerk mij niet zo meteen ligt. Naast Artur was er ook een professioneel mannelijk model voorhanden –en zelfs een vrouwelijk exemplaar, beiden van Imm Model Management: Istvám Torck en Lea De Nesle.

canon

Michel had (ook) een eigen model mee, en was nogal te spreken over de macrolens die hij daar kon proberen.

canon

En verder een heleboel bloggers natuurlijk (ook ik haal het lijstje van bij Pieter): Ine van monuments.nu, Ake van akevandervelden.wordpress.com, Michel van blog.zog.org, Karel van webpalet.titeca.net, Bert van bertstephani.com/blog, Pieter van fotografie-vanimpe.be/blog, Pieter van pietel.be, Nico van eskimokaka.be, Thomas van blog.thomasbouve.com, Luc van lvb.net, Michaël van emich.be, Serge van sergevc.be/blog en Artur van arturian.wordpress.com. En de mensen van Canon en Adhese, die bij deze nogmaals hartelijk worden bedankt voor de uitnodiging.

(Heel tof om veel van die mensen eens in ’t echt te zien, de volgende keer moeten we er maar eens een echte blogmeeting van maken.)

3 gedachtes over “canon_bloggers_handson (bis)”

Reacties zijn gesloten.