OMG (welk een fiets)

Welk een fantastische fiets.

Vrijdag, vlak voor de wekelijkse persconferentie van het Gentse stadsbestuur een aanvang nam, kreeg ik een telefoontje van de fietsenwinkel. Dat onze fietsen klaar waren, en dat we er konden om komen als we tijd hadden. De aanleiding van de fietsenkoop was Tessa, die dagelijks met de fiets naar het werk rijdt, en die absoluut aan een nieuwe fiets toe was. Eentje is geentje, en gezien ik nogal met sportdinges bezig ben, hadden we beslist voor mij een sportieve fiets te kopen. Na ijverig rondspeuren hebben we uiteindelijk beslist om in de fietsenwinkel van Walter Godefroot onze fietsen aan te schaffen.

Tessa ging voor een Koga Miyata (de confidence, dacht ik), maar ze vertelt er zelf nog wel over. Na lang wikken en wegen van Specialized tot Cannondale, ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij Trek, meer bepaald de Madone 5.2. Zowat elke review die ik tegenkwam was lovend over deze fiets. Het is de Performance versie geworden, niet de Pro, omdat de eerstgenoemde net iets meer comfort zou bieden. Er zit een Shimano Ultegra SL groep op (ik heb de compact gekozen, niet de triple), en een heleboel Bontrager details.

Daarnet hebben we nog een toertje gemaakt, eerst braafjes samen maar nadien ben ik ‘iets’ sneller huiswaarts gereden. Ik heb daar voorlopig maar één ding over te zeggen: meer!

7 gedachtes over “OMG (welk een fiets)”

  1. groot gelijk om voor de compact te gaan. Tripel gebruik je zelden. Ik ga zelfs met een compact de bergen in. Ge moet alleen zien dat je de juiste compact mee hebt 😀

  2. Die tripel reutelt te veel naar mijn goesting :p
    Wat die bergen betreft, dat zien we dan wel als het volgende seizoen zich aanbiedt. Voorlopig houden we het zoveel mogelijk vlak.

  3. ‘Die tripel reutelt te veel naar mijn goesting’
    Huh, bij een compact heb je meer kans dat je ketting schuin komt te liggen/reutelt.

Reacties zijn gesloten.