morgen start Jazz Middelheim

Van donderdag 14 t.e.m. zondag 17 augustus vindt in Park Den Brandt in Antwerpen de 27e editie van Jazz Middelheim plaats. Vanaf dit jaar is het festival opnieuw jaarlijkse gebeurtenis.

De opzet en het programma van Jazz Middelheim is redelijk verschillend van dat van Gent Jazz, ook al wordt het festival vanaf nu door dezelfde mensen georganiseerd. Middelheim is –zoals Antwerpen– iets meer free (free as in: jazz), en dat wordt meteen duidelijk als we naar het programma kijken. Daar vinden we namen terug zoals het Pharoah Sanders Quartet, Bill Laswell en het Trio Muhal Richard Abrams, George Lewis & Roscoe Mitchell. Tegelijkertijd is er ook plaats voor tradities, met Toots en Wynton Marsalis. En verder kijk ik zelf bijzonder uit naar het Charles Lloyd Quartet en het Robin Verheyen International Quartet. Voor zover ik tijd zal hebben om te luisteren, want ondergetekende zal er wel degelijk zijn tenten opslaan (lees: een hotel betrekken met zijn madam), maar voor dit jaar werd hem gevraagd om aldaar als huisfotograaf aan te treden.

Wie er niet bij kan zijn –laat u niet afschrikken door het Belgische weder: het is er altijd verschrikkelijk gezellig, op dat festival– kan elk concert live en integraal op Klara volgen, en Toots Thielemans zelfs live en integraal op Canvas+ (het aanbod achter de rode knop).

Giovanni Barcella

Een fundamenteel onderdeel van Jazz Middelheim is Klara for Kids. Elke dag, tussen het eerste en het tweede concert, is er een optreden voor kinderen (én hun ouders) op het cateringplein (links achter de tent). Met Han Bennink, Eric Thielemans, Chris Joris en Giovanni Barcella (foto hierboven) ligt de klemtoon deze keer op percussie.

Jazz Middelheim, van 14 tot 17 augustus in Park den Brandt, Beukenlaan, Antwerpen. Dagtickets vanaf 27 euro, of een vierdagenpas voor 81 euro.

3 gedachtes over “morgen start Jazz Middelheim”

  1. Interessante vraag, maar niet makkelijk te beantwoorden. Ik kijk vooral uit naar een aantal concerten (ipv dagen), zoals Robin Verheyen, Charles Lloyd, het BJO –en als ik ze eenmaal gehoord heb, zal ik waarschijnlijk ook verheugd zijn om die free-jazzers. De meest populaire dag wordt ongetwijfeld zondag, maar om één of andere reden kijk ik zelf erg uit naar donderdag. Maar ook zaterdag, met Laswell en met Neve op hammond maken mij nieuwsgierig. Vrijdag is het meest mainstream vermoed ik.

Reacties zijn gesloten.