Movable Type vs WordPress

Een berichtje op blogologie overhaalde mij om toch nog maar eens Movable Type (MT) te proberen. In Video: Hoe migreren van WordPress naar Movable Type claimt Maarten Schenk dat de migratie van MT naar WP (WordPress) een fluitje van een cent is. En als bewijs levert hij een link mee naar een video, die in 1 minuut 15 seconden uitlegt hoe makkelijk dat wel is. Ik heb die video niet gezien.

Wat ik wel heb gedaan is de gratis versie van MT gedownload, alle bestanden naar mijn webserver overgesluisd volgens de instructies, en dan de URL ingegegeven die het zaakje zou moeten installeren. Helaas. Server error alhier, en failure aldaar. Alle permissies staan goed, de bestanden staan op de juiste plaats, kortom alles werd ingesteld voor een standaard installatie zoals door MT vereist.

Vroeger zou ik nog wel geprutst en gezocht hebben tot het ding werkte. Vandaag doe ik die moeite niet meer. Bij WP is het wél een kwestie van uploaden en de URL ingeven, en presto: daar is uw weblog, klaar voor gebruik. Meer moet dat niet zijn, of eerder: meer mag dat niet zijn.

15 gedachtes over “Movable Type vs WordPress”

 1. Probeer eens naar mt-check.cgi te surfen in de map waar je MT hebt geupload? Dat is een diagnostisch script dat controleert of alle prerequisites op je server aanwezig zijn. (Als dat script ook niet werkt, dan is Perl niet goed geïnstalleerd of geconfigureerd op je webserver.)

  Mocht dat geen aanwijzing opleveren, laat me dan zeker iets weten via mail, dan help ik je verder (en kan ik doorgeven aan ons ontwikkelteam wat ze nog verder moeten verbeteren om de installatie vlotter te doen gaan).

 2. Ik heb ook een test-migratie geprobeerd, maar ook bij mij is het niet gelukt. Ik ga Maarten Schenk zijn tip eens proberen, maar lang ga ik niet zoeken (herexamens 🙂 )

 3. wel uit curiositeit heb ik dat ook al een paar keer gedaan en ik kreeg ook steeds de ene failure na de andere rond mijn oren.
  En blij
  Uiteindelijk heb ik het opgegeven MT blijft onontgonnen terrein voor mij en ik blijf bij WordPress… good old Wordie!

 4. Die ene keer dat ik MT probeerde te installeren kwam ik ook uit op allerlei errors, maar toen zat nog bij Dreamhost, dus het kan aan hun slechte Perl setup gelegen hebben.

 5. Op onze servers ondersteunen we MT, alleen moet er 1 extra filetje bij. @Maarten: ik mail je wat/hoe, want ik denk dat er andere hosts het ook op onze manier doen.

 6. Uit de mail van Frank, want ik denk dat dit nog nuttig kan zijn voor andere mensen:

  ———-

  Korte uitleg: in je ‘cgi-bin’ dir zet je volgende file, die je .htaccess noemt:

  Options -Indexes +ExecCGI
  AddHandler cgi-script .cgi .pl

  ———–

  M.a.w. je vertelt de webserver dat .cgi bestanden uitgevoerd mogen worden.

 7. Bedankt voor de respons, iedereen (en Maarten in het bijzonder).

  Image::Size is het enige van de niet-optionele componenten dat niet werd gevonden. Ik vind niet meteen documentatie terug over hoe ik daar zelf iets aan kan verhelpen?

 8. Zoals Openminds 😉
  Nah, als gebruiker haak ik af. Ik heb een verse WP geïnstalleerd voor mijn nieuwe projectje, en dat (download WP + upload naar server + installatie) was sneller gedaan dan in de tijd die ik nodig had om alleen al maar MT naar mijn server te uploaden.

 9. @bruno: was niet als reclame bedoeld hoor. Ik ga er gewoon van uit dat de meeste hosters dat gewoon doen. Het is immers meestal veel minder werk dat te doen, dan achteraf half-geinstalleerde dingen door de user zelf, te moeten supporteren…

 10. @maarten: de security van MT is op die manier wel waterdicht natuurlijk 😉

  @frank: het was helemaal zo niet opgenomen hoor, no prob. En je hebt absoluut gelijk met die uitleg.

 11. ik was ook aan het overwegen om mijn eigen blog op wp te zetten: de eenvoudige install, de handige plugins en de leuke themes.
  maar een recent gehackte wp (van het lief) houdt me toch sterk tegen om mijn blog om te zetten.

  moet me dringend es in de laatste mt smijten (vind hun aanpassingen van de templates niet zo aangenaam) maar de twijfel blijft.
  alleen die updates van wp he… en die security. me don’t like… at all.

Reageren niet meer mogelijk.