daarom

Ondertussen heb ik de iPhone wel naar versie 2.0 laten updaten. Ttz, ik heb Pwnage 2.0.1 gebruikt en de instructies op iClarified gevolgd: How to Unlock/Jailbreak Your 2.0 2G iPhone (Mac). De update verliep probleemloos.

De enige reden waarom ik 2.0 heb geïnstalleerd, is omdat ik nu iPhone apps kan gebruiken. Een paar jaar geleden had ik nog gezworen enkel een nieuwe gsm aan te schaffen, als die alles wat ik nodig had in één toestel kon bevatten. Toen ik de iPhone heb gekocht, was dat nog niet 100% het geval, maar ondertussen zijn we toch wel al héél dichtbij gekomen.

Wat heb (had) ik nodig? (Gerangschikt in volgorde van belang –belangrijkste eerst.)

 1. telefoon: duh, maar het blijft wel dé belangrijkste functie van een gsm
 2. sms: ik ben geen sms-junkie, maar soms is het wel onmisbaar handig. Bij de iPhone worden de smsjes in dialoogvorm bewaard, wat het gemakkelijker maakt om de conversatie te volgen.
 3. adresboek: gesynchroniseerd in de telefoon en op de computer (en desgewenst op internet). De wijzigingen worden naadloos uitgewisseld en kunnen –even naadloos– in andere toepassingen worden gebruikt. Eindelijk!
 4. mediatheek: nee, geen mp3-speler, maar mijn lijst met boeken en strips, cds, en dvds. Vorig jaar heb ik mij de Bruji pedia’s aangeschaft, en recent heeft het bedrijf een Pocketpedia voor de iPhone uitgebracht. Het ding synchronseert tussen de applicaties op de computer en op de iPhone, en het is voorlopig het enige programma dat dit doet (al is het zeker nog voor verbetering vatbaar). Met zo’n uitgebreide collectie kan ik gewoon niet zonder een dergelijke toepassing.
 5. kalender: gesynchroniseerd in de telefoon en op de computer (en desgewenst op internet). Zie ook: adresboek.

Vijf zaken dus, en het heeft jàren geduurd eer die in één toestel konden worden bevat. Een primitief adresboek zat wel op elke gsm, maar bij het wisselen van merk –of soms zelfs gewoon van gsm binnen hetzelfde merk– kon ik vaak opnieuw beginnen samenstellen.

Aan zo’n mediatheek moest ik zelfs niet denken.

Added bonus:

 • mp3-speler/videodinges: ik kan mij voorlopig niet voorstellen dat ik films zal bekijken op die iPhone, maar bon, het kan, naar het schijnt. Muziek beluisteren, doe ik wél.
 • mail & browser: handig als ik in de buurt van een (gratis) hotspot ben (zoals Vooruit), en ik iets moet opzoeken of zo. Voorlopig geen must voor mij, maar dat komt ongetwijfeld nog wel.
 • iPhone apps, al dan niet gratis. Things bijvoorbeeld, dat wel al voor iPhone bestaat, maar nog niet synchroniseert; evernote, dat synchroniseert op computer, internet en iPhone; nog even wachten op 1Password; en Henri is vanzelfsprekend gek op de PhoneSaber
 • spelletjes: van Sudoku over Bejeweled tot Crash Bandicoot

Bottom line: de internet-toestanden zijn (voor mij althans) voorlopig geheel bijkomstig. Als de dataprijzen naar beneden en de -snelheden naar boven gaan, zullen we de zaak herbekijken. Maar ik kan u niet zeggen hoe content ik ben dat ik eindelijk mijn mediatheek kan meesleuren.

5 gedachtes over “daarom”

 1. Ik vind de mensen met die oortjes in hun oren op de trein eigenlijk wel zielig en ambetant. Ik maak hele dagen mijn eigen muziek in mijn hoofd, hele symfoniën, het begint meestal met een pianoriedel en dan waaierd (dèmn, d of t?) het uit naar iets ongelooflijks fantastisch, de max.
  Ik ga trouwens terug noten leren vanaf september.
  En dan zit je naast iemand, en dan hoor je niets ander als: tsk… tsk… drumbass. Zo irri, je kan het niet geloven jong hoe ik die gast/madam dan een peer op zijn/haar muil wil geven.

 2. Ik zou het nog leuk vinden moest er ook ineens nog een degelijk foto-apparaat in dat ding zitten. Foto’s sharen – zit wel er op – vind ik anders ook wel een bonus die ik niet in jouw lijstje terugvind. Dan denk ik dat alles uit mijn handtas kan worden vervangen door 1 gadget en geloof me, dat zou best wat plaats en gewicht besparen!

 3. ’t is “waaiert” : het (=onderwerp) waaiert (onvoltooid tegenwoordige tijd).
  (geen ‘d’ in infinitief).

 4. >ik kan mij voorlopig niet voorstellen dat ik films zal bekijken op die iPhone, >maar bon, het kan, naar het schijnt.

  En je inschrijven op Video PodCasts als National Geographics of TED, zou dat niet iets tof zijn om je je er zo stillekes in te zwieren ?

  Ik bekijk al mijn csi afleveringen op mijn iphone op de trein – thuis heb ik geen tijd meer…

 5. Bruno, als je verslaving wil in gratisch formaat installeer eens Aurora Feint. Lekker!

  Jochen

Reacties zijn gesloten.