geocentrisme (*)

Hebt u dat ook? Toen wij destijds (9 jaar geleden) zwanger waren, kwamen wij op elke hoek van de straat bezwangerde medemensen tegen. Het leek wel alsof de wereld samen met ons zwanger was. Nadien is er vanzelfsprekend niemand ooit meer zwanger geworden, behalve dan de mensen die wij op één of andere manier persoonlijk kenden.

Nu is het weer van dat: de ganse wereld heeft zich geconcentreerd in Seattle –terwijl ik een drietal maand geleden had kunnen zweren dat het Gent was. Overal kom ik referenties naar Seattle tegen.

Neem een willekeurig artikel uit The New Yorker/Runner’s World/NYTimes: gaat over Seattle; de schrijvers die ik momenteel lees hebben allemaal wel iets met Seattle te maken (Chuck Palahniuk, Jack Kerouac); de fotografen die ik ‘ken’ van op het internet: dito; en ik kan u verzekeren, die lijst stopt niet. En het is niet alsof ik ernaar op zoek ga of zo.

It’s uncanny, zouden ze hier zeggen.

(*) Die titel –voor wie graag uitleg heeft– omdat de mensheid er door Ptolemaeus verkeerdelijk van uit ging dat de aarde het centrum van het universum was.

3 gedachtes over “geocentrisme (*)”

  1. Zo verkeerd was dat geocentrisme niet, Bruno. Vermits in het heelal alles om alles draait, is wat we het centrale punt noemen niet meer dan een afspraak.

  2. wij hebben het ook al een aantal keren gemerkt dat net op dat moment iedereen zwanger blijkt te zijn… Alleen is me dat fenomeen alleen toen opgevallen. In andere situaties nog nooit iets van gemerkt…. strange…
    Naar Seattle ben ik nu wel nog niet geweest…. zijt ge toevallig de laasten tijd veel naar grunge aan’t luisteren (soudgarden, nirvana, ….)? 😉

Reacties zijn gesloten.