koffie

Bruno Bollaert
p/a Kirby Kallas-Lewis
1129 15th Avenue, Apartment #7
Seattle, WA 98122
USA

Dat is ons adres in Seattle. En hoewel Seattle koffiestad is, blijkt het niet evident om goede koffie te vinden. Ik heb al op één (vanzelfsprekend verafgelegen) plaats deftige koffie gedronken (a two shot espresso, please), en al van drie plaatsen verse, ter plekke gemalen, koffie gekocht. Gisterenochtend alweer: 12 oz. (een goeie 300g) Honduras Cielito Lindo voor maar liefst 18 USD. Als ik mij niet vergis, betaalt ge in de mokabon, 6 of zo euro voor een halve kilo (of was het een kwartje) misore. In elk geval, niet alleen goedkoper, maar ook onbeschrijfelijk beter. Pas op, en dan is die Honduras Cielito Lindo een Award Winner: Cup of Excellence Honduras 2007.

Als u zich echt niet kan inhouden (wuift geestdriftig naar de (schoon)ouders), mag u altijd een kwartje kilo misore bonen opsturen (we hebben hier zo’n koffiemaalder). Koffie binnenbrengen in de USA mag, ik heb het opgezocht: As a general rule, condiments, vinegars, oils, packaged spices, honey, coffee and tea are admissible. [bron]

2 gedachtes over “koffie”

  1. Hallo , dit klopt , de misore staat momenteel aan 6,3 euro de halve kilo ( de maragogype iets meer , 6,8 euro ) Een andere lekkere koffie is de desert van ” de draak” , en koffie Hoorens uit Zottegem .
    Moet je ook eens proberen . Ik hoop dat u er aan kan geraken , vraag aan familie of kennissen om u deze op te sturen , echt , er kan niets aan deze koffies ( om dan nog niet te spreken van de gewone merken zoals Rombouts goudmerk en Bruynooghe desert : zeer lekker , licht ) ; wel de bonen versie aankopen en dan malen ter plaatse , blijft langer vers !

    Groeten vanuit Belgiê

Reacties zijn gesloten.