eten in de braadpan

Sinds we hier in Seattle verblijven, heb ik mij geabonneerd op Slog (Seattle Blog), waarvan ik misschien wel graag zou schrijven dat het een beetje is zoals Het Project, maar dat klopt niet echt. Slog is immers het weblog van the Stranger, an alternative weekly newspaper in Seattle, Washington. Vandaag (we zijn hier nog steeds maandag) bevatte het artikels zoals Candy Should Not Be Mean (over snoepjes zoals die waarover u in Harry Potter hebt gelezen); The Little Pleasures of Puppeteering (the hand up the skirt of the Mona Lisa was een goede byline geweest, klikt u vooral op This is for the adults to see); Bird Brains (dat doet me denken aan dat kalf uit Oostakker dat zich vorig jaar bezig hield eenden met een kruisboog te beschieten); en deze Flickr Photo of the Day.

Maar een beetje voor lunchtijd trof ik ook dit in mijn nieuwslezer:

For Your Stomach’s Consideration, Capitol Hill Right Now Edition

Today is Skillet’s first day on Capitol Hill. Lunch is from 11ish to 2, in the Photographic Center Northwest parking lot at the corner of 12th and Marion. It may be mobbed. If you want to eat, you should probably be there already.

Skillet Street Food bouwt een oude Airtstream om tot een restaurantkeuken, en gaat ermee langs op evenementen, markten, en local office parkings, waar ze ontbijt en lunch aanbieden. Vandaag kwamen ze voor de eerste keer langs op Capitol Hill, in een locatie op amper drie blocks van waar wij wonen.

Henri was meteen voor het concept gewonnen. Ik heb hem eerst zijn maaltijd online laten kiezen (hij doet nog langer over kiezen dan zijn moeder), en wij kwamen terug met the burger (grilled kobe “style” beef, cambazola, bacon jam, arugula, brioche, handcut fries) en een portie poutine (herby gravy, white cheddar, herbs). Poutine, leert Wikipedia, is een van oorsprong Canadees gerecht dat bestaat uit frieten met saus en stukjes wrongel (onverwerkte kaas): lekker!

De frieten die we hier al hebben gegeten, zijn hier overigens heel lekker. Dunne handgesneden frieten, met de schil nog aan (zoals ik ze zelf ook maak) en helemaal niet vet. Ze worden rijkelijk besprenkeld met grof zeezout en een mengeling van kruiden. De hamburger was een echte verse burger, gegrild, en aan de smaak te oordelen zelfs op hout(skool). 7 USD voor de burger, 5 USD voor de poutine; voor dat geld kan ik hier zelf niet koken.

3 gedachtes over “eten in de braadpan”

  1. Tja, ik ben hier weer: Slog is echt een toffe blog! Zo zie je de presidentsverkiezingen ginds op een totaal andere manier, en realiseer je jezelf pas goed dat die Amerikanen ook op een ironiseren de en kritische manier omgaan met bepaalde aspecten van hun systeem. Tof! Zoekt verder!

  2. Poutine is echt wintereten, vind ik. Voor de Canadese winters, bedoel ik daarmee. In Montréal heb ik in januari echt goede poutine gegeten, maar ik zie mezelf dat echt niet eten als het buiten warmer dan -10 graden is — wat moet er met al die aderverstoppende energie gedaan worden?

Reacties zijn gesloten.