négenduizend

Op 3 november 2005, toen de .be domeinnamen nog net niet gratis werden weggeven, en nauwelijks drie dagen na de lancering van drieduizend.be, heb ik het domein negenduizend.be aangekocht. We zaten toen in volle expansie met Het Project, waarvoor we reeds een FVDD (foto van de dag) onderdeel hadden, en we zagen het toen niet meteen zitten om daar nog een afzonderlijk photoblog bij te nemen ook. Negenduizend werd op de lange baan geschoven.

Een heel lange baan, zo zou blijken, want ondanks een paar schampere pogingen om het nieuwe project leven in te blazen en ijverig mouwgetrek achter de schermen, is negenduizend.be er vandaag nog steeds niet. Daar komt binnenkort evenwel verandering in.

Neem alvast uw agenda, beste jongens en meisjes, want op 29 februari 2008 gaat ook negenduizend.be van start.

Edoch! Menige berg dient tegen dan nog te worden verzet. Gaan we voor de look & feel van de rest van de familie duizend (twee, drie, acht), of pakken we het anders aan? Gaan we voor een FVDD, of werken we (ook) met series? Wat doen we met de hosting? En, duizend maal (hebt u hem?) belangrijker: wie heeft zin om mee te werken?

Negenduizend is aldus op zoek naar

 • redactieleden: mensen die mee beslissingen willen nemen (van hen wordt een zeker engagement verwacht)
 • contributors: die gewoon een foto willen bijdragen, maar zonder veel verplichtingen

Het basisprincipe: de bedoeling van negenduizend.be is een om –net zoals de rest van de familie duizend– een online fotocollectief te worden waar iedereen aan kan meewerken. De rode draad is de inhoudelijke of visuele band met Gent.

U voelt zich hopelijk aangesproken? Laat dan iets weten op info [at] negenduizend [punt] be. Als er véél respons komt, beleggen we binnenkort mogelijks zelfs een informele bijeenkomst.

21 gedachtes over “négenduizend”

 1. Mooi initiatief.

  Ik kijk uit naar wat jullie gaan doen op het vlak van vormgeving en functionaliteit. Kan de andere duizend-sites inspireren om een nieuw kleedje te zoeken of extra functies aan te bieden.

 2. ja, vind ik ook: nieuw kleedje.
  én reeksen mogelijk maken – ik ben ervan overtuigd dat er heel wat fotografen zijn met mooie reeksen.
  ik wil wel af en toe wat fotootjes bijdragen, maar met een analoge camera zal dat wat moeilijk en vooral traag gaan vrees ik!
  ik kijk er wel al naar uit!!!!!!

 3. Als de rode draad ware geweest “Oost-Vlaanderen”, dan deed ik mee. Als het enkel “Gent” is, pas ik en denk ik dat je dit beter als satteliet van gentblogt doet. Een inwoner van negenduizendeneenbeetje.

 4. Heb ik iets gemist? link met Gent en dan verwijzen naar site van NGA? (had hier eerder link naar Gentblogt verwacht eerlijk gezegd)

 5. schoon initiatief, maar ik ben het eens met Dirk.
  Waarom beperken tot Gent, en niet volledig Oost Vlaanderen ?

  (Een inwoner van een achtduizend-zevenhonderd-en-nog-wat die afkomstig is van een negenduizend-achthonderd-zeventigje en in de nabije toekomst verhuisd naar negenduizend-zeshonderd).

 6. Ik heb ook al een mailtje gestuurd naar het emailadres. Heel goed initiatief! En inderdaad, verder gaan dan alleen stad Gent is misschien een optie?

 7. Ik ben geen voorstander van dat idee. Hoe egoistisch het misschien ook klinkt, er zijn maar een paar steden met een geheel duizendtal als postcode. Grenzen moeten getrokken worden. Deelgemeentes zijn nog aanvaardbaar. Lol, ik begin op een NGA-militant te lijken. 😀

 8. Dan registreer ik alvast negenduizendzeshonderdtachtig.be 🙂 .

  Maar on topic: dit zijn kwesties die door de toekomstige redactieleden wel besproken zullen worden. We zien wel.

 9. iedereen alvast bedankt voor de vele reacties en mails. Het ziet ernaar uit dat we een kleine/korte kick-off meeting zullen houden, binnenkort.

 10. Wel, wel. Ik zat er al op te wachten 🙂

  Ik treed Tom bij: ook wij houden de discussie of we geen ander kleedje zouden willen.

  En dat van die grenzen optrekken: we bekijken het eigenlijk een beetje als het probleem zich ook daadwerkelijk stelt en we moeten kiezen tussen esthetiek of postnummer.

Reacties zijn gesloten.