coda

’t Is eigenlijk leutiger dan verwacht, zo nog eens via wordpress templates aan een website prutsen. Eerst was ik bezig met editeren in TextWrangler en voortdurend over en weer ftp-en met Transmit, tot ik plots Coda (her)ontdekte.

Coda is een programma van Panic (van diezelfde mensen van Transmit) bedoeld als One-Window Web Development for Mac OS X. Alles wat men nodig heeft om websites te bouwen zit erin. Of zoals ze het zelf zeggen: Text editor + Transmit + CSS editor + Terminal + Books + More = Whoah.

Tuurlijk, het is geen Dreamweaver, maar het is dan ook geen bloatware. Wat een gerief, voor waar ik mee bezig ben. Er resteren mij nog 13 dagen in mijn testperiode, maar ik kan nu al, met niet geringe waarschijnlijkheid, zeggen dat ik op het einde daarvan mijn credit card uit mijn portefeuille ga halen (en ik krijg korting omdat ik een licentie op Transmit heb).

Lang geleden dat ik nog eens zo content was over een stukske software.

4 gedachtes over “coda”

  1. Ja en ge zijt niet de enigste die daar content van is. Ik heb er sinds het uitgekomen is eigenlijk nog niets slecht over gelezen. Ik ben alleen niet zeker of het iets voor mij zou zijn.

    Textmate en CSSEdit, ftp-en doe ik eigenlijk niet zo veel en als het gebeurt dan gebruik ik Cyberduck.

    Misschien moet ik het gewoon eens proberen? 😉

  2. Bedankt om me op dit (op het eerste gezicht) fantastische stukje software te wijzen.

    Ik gebruikte tot nu toe Textmate in combinatie met Cyberduck en Terminal, maar Coda kan combineert deze tools blijkbaar perfect.

  3. Het is tenminste een duidelijk programma en je hoeft niet constant heen en weer te switchen tussen verschillende programma’s om iets te uploaden. Ook het overzicht van al uw sites is echt praktisch. Ik gebruik het nu al een jaar of mss iets langer, en ben er zeer tevreden over. Aankopen is idd een must.

  4. Bij ons op het werk hebben we Coda gebombardeerd als standaard voor de web-equippe. Het mooie aan Coda is dat alles in één pakket zit. Er zijn een paar dingen die voor verbetering vatbaar zijn, maar dat maakt Coda niet minder bruikbaar:

    – Integratie met Subversion zou fantastisch zijn
    – De syntax coloring is nogal aan de trage kant
    – De syntax coloring van bijvoorbeeld JavaScript embedded in HTML loopt soms verkeerd. Het voordeel is dan wel dat je sneller de JavaScript in aparta files gaat steken.

    Voor de rest kan ik alleen maar enthousiast zijn over Coda.

Reacties zijn gesloten.