Stats, stats, baby!

Gisteren introduceerde Flickr a new feature for our pro members: stats!

En zo krijgt ge (een beetje) zicht op wie er naar uw foto’s op Flickr kijkt, of van waar de mensen op uw foto’s terecht komen. De statistieken worden gegenereerd met terugwerkende kracht tot ongeveer 26 november, en worden opgesplitst in vijf categorieën.

  • Daily aggregate views on your account: details over hoeveel foto’s in uw stream die dag werden bekeken, hoeveel commentaren er werden gepost, en hoeveel favourites er van uw foto’s werden gemaakt.
  • View counts: hoeveel foto’s werden er bekeken; hoeveel keer werd uw photostream geraadpleegd; hoeveel sets werden er bekeken; en hoeveel collections.
  • Your most viewed photos: gisteren en all time
  • Referrers: alweer gisteren en all time (mijn blog zorgt voor 7% van de trafiek naar mijn flickr account).
  • Breakdown of your photos: hoeveel foto’s zitten er in uw stream; hoeveel zijn er (niet) getagged, etc.

Statistieken kunnen bovendien niet alleen algemeen –voor de ganse stream dus– worden bekeken, maar ook per foto. Er zijn nog een aantal weetjes, die allemaal worden uitgelegd in de Stats FAQ

Ha! En zo weet ik meteen dat deze foto zomaar wordt gebruikt op een tattoo-site, en dat mijn foto’s van het Museum voor Schone Kunsten in Gent verkeerdelijk worden gebruikt als illustratiemateriaal bij het Museum voor Schone Kunsten in Boedapest.

2 gedachtes over “Stats, stats, baby!”

Reacties zijn gesloten.