one down, one to go

Vanmiddag ging de eerste van twee torens van het voormalige postgebouw Gent X aan het Koningin Maria-Hendrikaplein (in Gent dus) tegen de vlakte. Er was behoorlijk wat belangstelling van het publiek en prominenten, en omdat ik er was voor Het Project, mocht ik op het persperron (perron 5-6 van het station) plaatsnemen om foto’s te maken. Ik heb foto’s op film gemaakt, dus daarop is het nog wel even wachten (dinsdag misschien, anders woensdag).

Mooi overigens, om te zien hoe alle fotografen rekening hielden met elkaar. Iedereen ging mooi uit elkaars lensbereik staan, of het nu om fotografen of cameramensen ging. Met één uitzondering, een redelijk arrogante man, die voor ieders lens kroop en desgevraagd te horen gaf dat we mochten doen wat we wouden, maar dat hij daar bleef staan. “Ik werk voor het persagentschap Belga“, snoefde hij ons toe. Wederzijds respect is daar duidelijk geen jobvereiste.

De explosie was voorzien om 15u25, maar werd uitgesteld tot 16u25. Zeer zenuwslopend, want 16u25 was precies het moment waarop de zon –op een paar seconden na– net niet achter de bomen was verdwenen. De belichting ging van 1/125s f/11 naar 1/60s f/5,6 (op 160ISO), en net toen ik opnieuw wou meten en een 400ISO film overwoog, ging het waarschuwingssignaal voor de explosie –dus ik hoop maar dat de foto’s deftig belicht zijn.

Het tweede gebouw is volgende week aan de beurt.

Meer leest u bij Het Project, inclusief een filmpje van collega-makker Huug.

2 gedachtes over “one down, one to go”

  1. Ondertussen de Belga fotofeed van Peter Deconinck (Belga fotograaf ter plaatse) gezien. Om daarvoor zo’n pretentie te gebben? pffff
    Ik heb al online verslageving gezien waar de beelden me meer aanspraken.

  2. Ben blij dat wij vertrokken zijn naar andere oorden, even geen zin in volk en stof (laat staan een uur wachten in de kou). Bovendien kunnen we zondag nog eens gaan kijken en dan valt er als niet-bevoorrechte kijker 😉 wellicht meer te zien?

Reacties zijn gesloten.