Adobe updates? waar?

Via Daring Fireball (wie anders) kwam ik terecht bij Lightroom Journal, alwaar men sprak over de updates van Lightroom naar 1.3 (compatibiliteit met OS X Leopard). De aldaar gepuliceerde link

http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3810

vertelde mij evenwel dat die update niet werd gevonden, en herschreef zichzelf tot:

http://www.adobe.com/downloads/?notFoundID=null

Een beetje zoeken bracht mij tot bij Terry White (Director, North America Creative Pro Core Business for Adobe Systems, Inc.), die ook al over de updates schreef. Pantoffelheld als ik ben stelde ik hem –onder een (weinig creatief) pseudoniem– een paar vraagjes daarover, die ook hij, ondanks veel goede wil, niet meteen kon oplossen.

Ook bij Lightroom Killer Tips liet ik mijn vraag achter, waar mijn probleem door een aantal andere mensen werd bevestigd. Maar ik kon nog steeds niet aan de update, tot Alex Boerema de rechtstreekse links in de commentaren postte:

win: ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/lightroom/win/1.x/LTRM_WWEFG_win_1_3.exe
mac: ftp://ftp.adobe.com/pub/adobe/lightroom/mac/1.x/LTRM_WWEFG_mac_1_3.dmg

Ondertussen kan ik nog steeds niet aan de update. Via de Adobe Updates pagina zie ik het bericht nu wel verschijnen, maar dat brengt me naar een nieuwe pagina waar ik Lightroom enkel tot versie 1.2 kan updaten.

Rechtstreeks updaten via Lightroom geeft mij dezelfde problemen. En ja, ik heb een legaal aangekochte versie van Lightroom.

Updaten via de bovenstaande rechtstreekse link verliep overigens zonder enig probleem.

(Dus kan ik dit weekend eindelijk de foto’s bewerken die tegen woensdag al hadden klaar moeten zijn –maar door mijn migraine werden uitgesteld.)

4 gedachtes over “Adobe updates? waar?”

  1. ligt het aan u, want ik heb voor die update naar versie 1.3 ‘remind me later’ geduwd…
    ik ging dat vandaag eventueel op ’tgemak doen :s

  2. Ik heb het via het menu gedaan, credentials ingevuld en gedownloaded. Ik had wel wat schrik toen de _1_3 niet in de filename voorkwam. Maar na het openen van het image bleek het in de readme.html toch om de 1.3 te gaan.

Reacties zijn gesloten.